- Politiet må ha skarpere antenner når pasienter kommer og forteller om overgrep fra leger

SV-politiker Akhtar Chaudhry mener politiet må bli flinkere til å ta overgrepshenvendelser alvorlig.

MÅ BLI FLINKERE:  - Folk i slike saker tar ikke kontakt med politiet for moro skyld. Legene sitter med enormt mye autoritet, og da er det viktig at politiet kompenserer og gir pasientene troverdighet i saken, sier stortingsrepresentant for SV, Akhtar Chaudhry. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MÅ BLI FLINKERE: - Folk i slike saker tar ikke kontakt med politiet for moro skyld. Legene sitter med enormt mye autoritet, og da er det viktig at politiet kompenserer og gir pasientene troverdighet i saken, sier stortingsrepresentant for SV, Akhtar Chaudhry. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to siste dagene har Dagbladet fortalt at 12 leger i Norge som mistet sin legeautorisasjon mellom 2008 og 2010 etter seksuelle overgrep mot til sammen 39 pasienter.

-Er det mulig? Her har leger i tillitsfulle stillinger begått seksuelle overgrep, sier justispolitisk talsmann for SV og stortingsrepresentant, Akhtar Chaudhry.

- Politiet må ha skarpere antenner når pasienter kommer og forteller om overgrep fra leger.

Les historien om Helen, som 17 år gammel anmeldte fastlegen sin for overgrep uten å bli trodd av politiet. Tre år seinere anmeldte flere kvinner han for det samme.

Tove (19) oppsøkte legen for øreverk, men opplevde marerittet da hun ble utsatt for seksuelle overgrep.

Må tas alvorlig Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble svært opprørt over tallene, og sa til Dagbladet at hun vil gjøre «alt som står i min makt for å unngå at lignende ting gjentar seg i fremtiden».

Chaudhry er helt enig i ministeren, og trekker fram hennes utsagn: - Unge jenter går ikke til politiet med en slik sak uten at noe alvorlig har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer