Politiet må kutte over 100 millioner

Regjeringen pålegger politiet å kutte 105 millioner. En tredel av kuttene går på overtidsbruk.

BUDSJETTVINNER MÅ KUTTE:Politidirektør Odd Reidar Humlegård var en av budsjettvinnerne i regjeringens budsjettforslag - politiet må likevel kutte 100 millioner kroner. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BUDSJETTVINNER MÅ KUTTE:Politidirektør Odd Reidar Humlegård var en av budsjettvinnerne i regjeringens budsjettforslag - politiet må likevel kutte 100 millioner kroner. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

\Regjeringen varslet i sitt forslag til statsbudsjett at den vil gi 400 millioner kroner til politiet, men ifølge NRK pålegges politiet samtidig å kutte 105 millioner kroner.

Overtidsbruken utgjør en tredel av innsparingene. Ifølge en oversikt NRK har gjort, må 23 av 27 politidistrikt kutte i overtidsbruken.

Hovedtrekkene i kuttene er 20 millioner i generelle driftsutgifter, 35 millioner i overtidsbruk og 40 millioner i innkjøp av utstyr. De resterende kuttene på 10 millioner er blant annet hos politiets særorganer som Kripos, Utrykningspolitiet, Politiets utlendingsenhet og Økokrim.

Regjeringen mener kuttene er forsvarlige, og maner heller politidistriktene til å tenke smartere.

- Jeg har tro på at budsjettforslaget som er lagt fram vil styrke evnen til politidistriktene betraktelig. Vi skal også ansette mange nye politibetjenter, som betyr økt operativ kapasitet, som gjør at politiet blir satt i god stand til å gjøre jobben sin fremover, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) til NRK.

(NTB)