Kastet syk pensjonist i bakken:

Politiet må punge ut 26 millioner etter dette

Demente Karen Garners (74) familie har inngått forlik med myndighetene etter at hun ble kastet i bakken og hånet av tre politibetjenter.

LEGGES I BAKKEN: Her ler tre politibetjenter av arrestasjonen av 73-åringen. Hendelsen fant sted i Loveland, USA i juni 2020. Video: Loveland politidistrikt. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Loveland i den amerikanske delstaten Colorado har inngått et forlik med familien til 74 år gamle Karen Garner, melder CBS News.

Tidligere i år gikk familien til sivilt søksmål mot Loveland og politiet etter at Garner i juli i fjor først ble brutalt pågrepet, tatt med i arresten og ble hånet av politiet.

74-åringen hadde vært i en Walmart-butikk og gikk langs veien og plukka blomster da hun ble arrestert, mistenkt for å ha nasket varer for 120 kroner.

Garner ble tvunget ned i bakken, og hun brakk albuen og fikk skuldra ut av ledd under pågripelsen.

Arrestasjonen skapte store reaksjoner i USA, og nå må Loveland punge ut til familien.

BRUTALT: Karen Garner ble filma da hun ble lagt i bakken og fikk påsatt håndjern. Foto: Politiet
BRUTALT: Karen Garner ble filma da hun ble lagt i bakken og fikk påsatt håndjern. Foto: Politiet Vis mer

«Kroppskamera-show»

Mens Garner satt i ei fengselscelle i seks timer uten å bli tilbudt legehjelp, hånet politibetjentene henne i et annet rom.

Alt ble filmet av politiets egne overvåkningskameraer.

En kollega spurte en av betjentene om hvordan arrestasjonen gikk, og de ga hverandre en «fist-bump».

- Jeg syntes det gikk veldig bra, svarte han.

FORNØYDE: Politiet ga hverandre en «fist-bump» etter arrestasjonen. Foto: Politiet
FORNØYDE: Politiet ga hverandre en «fist-bump» etter arrestasjonen. Foto: Politiet Vis mer

Seinere i videoene kunne man se at de ser på opptakene fra kroppskameraene under pågripelsen av pensjonisten.

- Kroppskamera-show, sa en av dem, mens man hørte latter i bakgrunnen.

- Kroppskameraer er det beste jeg vet. Jeg kunne sett livestream av det hele dagen, sa den ene.

Legger seg flate

Bysjef i Loveland, Steve Adams, sier til CBS News at politiet opptrådte kritikkverdig.

- Vi vet at vi ikke opptrådte på en måte som opprettholder verdiene, integriteten og politikken til byen og politiavdelingen, og vi tar nødvendige grep for å sikre at slike handlinger aldri blir gjentatt, sier han.

Karen Garners datter, Allisa Swartz, sier at familien inngikk forliket for å kunne betale for 74-åringens medisinske utgifter.

Etter arrestasjonen har Karen Garners helse forverret seg betraktelig, og hun må ha kostbar pleiehjelp døgnet rundt.

Fant rørende brev

Til CNN sier Swartz at familien bestemte seg for å inngå forlik etter å ha funnet et brev Karen Garner skrev til barna og barnebarna da hun ble rammet av demens:

«Alt jeg ønsket meg i livet, var at noen elsket, beundret og brydde seg om meg, og jeg synes at verden er skummel nå som jeg er alene. Se på kjærlighet som en gave, for det er alt som betyr noe. Jeg ønsker at mine barn og barnebarn skal ha det beste og mest givende livet som mulig», skrev hun.

Og:

«Jeg føler at verden begynner å bli ondere. Ikke gjør det verre for dere selv ved å leve i fortida. Se ut frontruta. Ikke dvel på det som er i bakruta».

UTRYDDINGSTRUET: En gjeng fiskere i Thailand er ute og fisker etter den utrydningstruede svarttippet revhaien. I tillegg til å fiske etter haien bruker de også pistol. Reporter: Christian Fjermeros / Dagbladet TV Vis mer

Vil ha politiet i fengsel

De tre politibetjentene som var involvert i arrestasjonen og den påfølgende håningen av den demente pensjonisten har fratrådt sine stillinger.

Politibetjentene er anmeldt, og familiens advokat Sarah Schielke sier at familien ønsker at de tre politibetjentene havner i fengsel.

- De som har makt i Loveland har skapt en kultur med politibetjenter som ikke har noe respekt, ingen omsorg, ingen medfølelse for menneskene de skal sørge for er trygge, sier Schielke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer