Politiet: Madeleine kan være i live

Britisk politi har offentliggjort et bilde av hvordan jenta kan se ut i dag.

MANIPULERT: Madeleine ser kanskje slik ut i dag. Foto: Teri Blythe/London's Metropolitan Police
MANIPULERT: Madeleine ser kanskje slik ut i dag. Foto: Teri Blythe/London's Metropolitan PoliceVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 3. mai 2007 forsvant Madeleine McCannfra feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Algarve, mens foreldrene spiste på en restaurant 50 meter unna.

Portugisisk politi la saken på hylla etter 15 måneder, etter en mye kritisert etterforskning som ikke ga resultater. Etterforskerne sørget derimot for å skandalisere Madeleines foreldre, som de mistenkte for å stå bak forsvinningen.

Den 12. mai vil Madeleine fylle 9 år.

Gjenåpner saken Foreldrene har kjempet en utrettelig kamp for å finne ut hvor dattra deres har blitt av, og for rundt ett år siden ble det klart at Scotland Yard skulle etterforske forsvinningen av den lille jenta, og de har informert om at de vil gjenåpne saken.

Britisk politi sier i dag at jena muligens fremdeles er i live, og at de vil fortsette å lete etter henne, melder nyhetsbyrået AP. De fortalte også at de jevnlig har kontakt med hennes foreldre.

Bildet er ifølge politiet laget i samarbeid med familien hennes, og viser hvordan politiet tror hun ser ut i dag.

Ta kontakt Politiet oppfordrer alle som kan ha informasjon om hvor jenta er til å ta kontakt.

TREÅRING: Slik så Madeleine ut i mars 2007. Foto: AP Photo/McCann Family, File/NTBScanpix
TREÅRING: Slik så Madeleine ut i mars 2007. Foto: AP Photo/McCann Family, File/NTBScanpix Vis mer

De har fått mye dokumentasjon fra både engelsk og portugisisk politi, og skriver i en pressemelding at det til sammen er snakk om rundt 100 000 sider.

Politiet oppfordrer også alle som var på Praia da Luz mellom 28. april og 3. mai 2007, og som ikke allerede har vært i kontakt med politiet, om å ta kontakt.

Telefonnummeret til politiet er +44 2071580 126.

KJEMPER: Gerry and Kate McCann, Madeleines foreldre, kjemper fortsatt for å finne ut hva som skjedde med deres datter. Foto: REUTERS/POOL via Reuters TV/NTBScanpix
KJEMPER: Gerry and Kate McCann, Madeleines foreldre, kjemper fortsatt for å finne ut hva som skjedde med deres datter. Foto: REUTERS/POOL via Reuters TV/NTBScanpix Vis mer