Kriminalpolitikk

- Politiet mangler 300 millioner

Aps Hadia Tajik mener politiet er underfinansiert og mangler midler til å kunne nå målene regjeringen har pålagt dem.

POLITISRESSURSER: Hadia Tajik mener norsk politi er underfinansiert. - Politiet mangler 300 millioner kroner for å løse oppgavene de er pålagt, sier Tajik. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet 
POLITISRESSURSER: Hadia Tajik mener norsk politi er underfinansiert. - Politiet mangler 300 millioner kroner for å løse oppgavene de er pålagt, sier Tajik. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hadia Tajik karakteriserer regjeringens selvskryt over satsingen på politiet slik:

- Ganske utrolig!

- Faktum er at politiet mangler nesten 300 millioner kroner for å gjennomføre det regjeringen har bedt politiet om å gjøre. Høyre og Fremskrittspartiets skryter av at de har styrket politiet med 2,26 milliarder kroner. Budsjettet for 2017 viser at politiet i virkeligheten mangler økonomiske midler til å løse oppgavene de er pålagt, sier Tajik.

- Dårligere beredskap

Arbeiderpartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomité mener underfinansiering av politiet fører til dårligere beredskap og en polititjeneste for publikum som ikke er god nok.

Før Fremskrittspartiet kom i regjering ble det gjentatte ganger fra ledende Frp-politikere hevdet at det var feil å øremerke midler til politiet.

Både Knut Storberget og Grete Faremo fikk krass kritikk for øremerking av midler til politiet. Frp mente da at politikerne måtte la politimesterne få prioritere, fordi de kunne politifaget best.

Øremerket

- I 2016 øremerket regjeringen 109 prosent av de nye midlene til politiet. I år er 113 prosent øremerket. Det betyr at det er ingenting igjen til frie midler. I realiteten er det ikke noe økonomisk rom for å innføre politireformen i distriktene, sier Tajik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.