Politiet mangler Sigrids passord

Politiet får ikke tilgang til viktig informasjon i forsvinningssaken fordi de mangler passordet til Sigrid Schjetnes Facebook-profil og andre sosiale medier.

BEKYMRET: 
Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ved Østensjø natt til søndag. Pressekonferanse med politinspektør Hanne Kristin Rohde på Politihuset tirsdag kl 12 der hun informerte om at politiet går ut fra at det har tilstøtt Sigrid noe kriminelt.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BEKYMRET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ved Østensjø natt til søndag. Pressekonferanse med politinspektør Hanne Kristin Rohde på Politihuset tirsdag kl 12 der hun informerte om at politiet går ut fra at det har tilstøtt Sigrid noe kriminelt. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet prøver å kartlegge livet til 16-åringen for å danne seg et bilde av henne, noe som kan være til hjelp i etterforskningen. Hun skal ha vært aktivt på flere sosiale medier i tillegg til Facebook, men politiet mangler de nødvendige passordene, skriver VG.

- Det er uheldig at vi ikke har tilgang til profilene hennes. Alle tekniske spor er viktige for oss i denne fasen. Bevegelsene hennes på sosiale medier kan gi oss nyttige opplysninger. Har noen truet henne, utsatt henne for noe ubehagelig, eller har hun avtalt å møte noen? sier Hanne Kristin Rohde, leder for seksjonen for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Sikkerhetsrådgiver Per Thorsheim i IT-tjenesteselskapet Evry anbefaler Facebook-brukere å skrive opp passordet sitt, legge det i en forseglet konvolutt og gi den til noen man stoler på til bruk i nødstilfeller.

Det er en lang prosess å få en amerikansk rettskjennelse til å få ut opplysninger fra Facebook. Aftenposten skrev i februar i år at politiet da ennå ikke hadde fått ut alle informasjon de ønsket fra Anders Behring Breiviks konto, selv om begjæringen var sendt til USA seks måneder tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer