Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet manglet bevis da Myrna (57) ble drept. Så sjekket de smartklokka hennes

Nå er svigerdattera tiltalt for drap.

AVSLØRT: Myrna Nilsson hadde en Apple-smartklokke på seg da hun ble drept. Nå kan klokka bli fellende bevis mot svigerdattera. Foto: Reuters / NTB Scanpix
AVSLØRT: Myrna Nilsson hadde en Apple-smartklokke på seg da hun ble drept. Nå kan klokka bli fellende bevis mot svigerdattera. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 57 år gamle Myrna Nilsson ble funnet drept i sitt hjem i Adelaide i Australia i september 2016. Men det er først nå, ett og et halvt år senere, at politiet har klart å finne bevis som har gjort det mulig å tiltale noen i saken.

Til tross for at hun ble funnet kneblet og bundet på hendene, var Nilssons 26 år gamle svigerdatter lenge hovedmistenkt etter drapet, uten at politiet klarte å påvise verken motiv eller spor på åstedet.

Selv forklarte 26-åringen til politiet at hun hadde overhørt to menn krangle med svigermora utenfor huset. Hun hevdet at hun hadde gjemt seg på et annet rom fordi hun ble redd, og oppdaget først senere at svigermora var drept på kjøkkenet.

Nå mener imidlertid politiet at Nilssons smartklokke av typen Apple watch beviser noe annet, skriver ABC News.

Løy om tidspunktet

Data som er registrert på klokka viser nemlig at hun ble overfalt i det hun kom inn i sitt eget hjem like etter 18.30 på kvelden. Både informasjon om bevegelse og puls tilsier at det var på det tidspunktet Nilsson fikk sjokk før hun mistet bevisstheten.

- Dødsfallet må ha skjedd omkring klokka 18.38, og senest 18.45, ifølge aktor Carmen Matteo.

Skal ha arrangert åsted

Smartklokka blir nå det sterkeste beviset mot svigerdattera, da saken skal opp i retten i juni. Ifølge påtalemyndighetene er det ingen DNA-bevis som støtter 26-åringens forklaring om at det skal ha vært andre personer som utførte drapet i boligen.

- Hvis smartklokka aksepteres som bevis, vil dette vise at tiltalte forlot huset mer enn tre timer etter overfallet. Det gir henne tid til å arrangere åstedet, blant annet ved å rydde opp og kvitte seg med blodige klær etter drapet, sier Matteo til ABC News.

- Ikke et tilfeldig overfall

Ifølge Daily Mail sier politiinspektør Des Bray at de nå vil gjennomgå beslagene i saken på nytt, for å avdekke hvordan den tiltalte svigerdattera fabrikkerte angrepet hun hevdet hadde skjedd.

Tre av Nilssons barnebarn, alle under fem år, bodde også i boligen sammen med bestemora. De skal alle ha vært i huset da drapet skjedde.

- Politiet vil forsikre lokalsamfunnet om at dette ikke var et tilfeldig overfall i et hjem, sier Bray.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!