Politiet: Mannen (34) lå død i leilighet i to dager før de siktede la liket i en koffert og forsøkte å kvitte seg med det

Politiet mener forklaring om «tvungent rollespill» er lite troverdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn (24 og 26) ble i dag framstilt for en ny varetektsperiode, siktet for å ha drept en 34 år gammel mann i en leilighet på Ammerud i Oslo.

Etter drapet ble offeret partert og lagt i en koffert, og de to siktede mennene ble pågrepet morgenen fredag 30. april etter at et vitne reagerte da de forsøkte å frakte den tunge kofferten mot et skogholt

Da hadde mannen vært død i nesten to døgn, opplyser politiadvokat Kari Kirkhorn.

- Vi legger til grunn at han ble drept onsdag ettermiddag, sier Kirkhorn til Dagbladet.

Hun sier drapstidspunktet er basert på forklaringer fra de siktede, vitner og andre opplysninger i saken. 

- Forsøkte å kvitte seg med liket En av politiets teorier er at de siktede delte opp liket og plasserte det i den store kofferten i et forsøk på å kvitte seg med liket. Etter dette skal de ha gjort et forsøk på å rydde og vaske åstedet.

En 27 år gammel kvinne er også siktet i saken, og framstilles for varetekt i morgen. Alle de siktede tilhører et rusmiljø.

- Vi jobber med å kartlegge de siktedes roller i den utførende og den etterfølgende fasen. Det er en veldig spesiell sak, sier Kirkhorn.

Forklaring om «tvungent rollespill» Motivet for drapet er ikke klarlagt, men politiet jobber blant annet med en teori om en angivelig konflikt knyttet til et parti hasj som skal ha vært i leiligheten. 

Det har vært flere personer i varetekt i saken, blant annet en 37 år gammel mann. Han ble løslatt av lagmannsretten, fordi retten fant det bevist at han forlot leiligheten før drapet ble begått.
 
I en kjennelse fra retten kommer det fram at mannen har forklart at han deltok i et «tvunget rollespill», men både politiet og retten mener forklaringen er lite troverdig.

Vil undersøke psyken Alle de tre siktede har vært gjennom en prejudisiell undersøkelse, for å undersøke om det er grunnlag for en rettspsykiatrisk undersøkelse.

- Det ligger an til at det vil bli oppnevnt sakkyndige for å undersøke alle de siktede, sier Kirkhorn.

Den siktede 24-åringen har innrømmet at han drepte 34-åringen. 24-åringen disponerte leiligheten hvor drapet fant sted. Den siktede 26-åringen, som er kampsportutøver, har forklart politiet at han var i leiligheten der mannen ble drept og at han hjalp til med å frakte ham vekk. Men han nekter for å ha medvirket til et drap eller partering. Kvinnen nekter straffskyld, men har forklart at hun var i leiligheten i opptakten til drapet.

POLITIADVOKAT: Kari Kirkhorn.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Kari Kirkhorn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer