Politiet markerte Blitz-jubileum

Oslo politidistrikt ville også være med på festlighetene da Blitz feiret 20 årsjubileum i kveld. En buss med 40 danske pønkere og et band ble til Stein Lillevoldens store fortvilelse stanset midt på Mosseveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussen ble først stanset for kontroll på Svinesund. Så ble Oslo-politiet varslet, og ved 19-tida ble bussen stanset av store politistyrker noen få kilometer før sentrum. Bandet i bussen heter «Paragraf 119», den danske straffelovens paragraf om vold mot politiet. Det skal allikevel ikke ha kommet til noen sammenstøt.

- Vi tar en utlendingekontroll for å se om de er etterlyst. De var litt aggressive mot noen pressefotografer, men vi har en fin dialog med disse, sier operativ uteleder Lars Erik Jarodd i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Jubileum

- Politiet ønsket vel å markere vårt 20-årsjubileum på sin måte, eller kanskje de bare trener til Verdensbank-seminaret i Oslo seinere i år, sa en syrlig Stein Lillevolden som fulgte politiaksjonen på nært hold. Han reagerer på det han hevder er ren trakassering av band som skal spille på Blitz.

- Det blir jo litt komplisert å å være konsertarrangør når bandene du booker hele veien trakasseres og stanses av politiet. Dette er et stort problem for oss, og disse er jo allerede sjekket ved grensa, sa han til Dagbladet.no ved 20-tida. Da skulle bandet ha hatt lydsjekk forlengst, og Lillevolden var bekymret for tidsskjemaet for kveldens store feiring. Urokråka i Pilestredet feirer 20 år, og kveldens minifestival hadde trukket overfullt hus.

- Fare for lov og orden

Utlendingsavsnittet ved Oslo politidistrikt oppgir overfor Dagbladet at enkelte av danskene ombord kunne være en fare for lov og orden, og derfor måtte vurderes utsendt.

- Vi har mistanke om at flere av de er straffedømt etter demonstrasjonene i Gøteborg i fjor, sier vakthavende jurist ved utlendingsseksjonen.

- Kan hende noen av dem er straffedømt. Men vi driver da med undergrunnsrock. Folk som spiller det går jo ikke akkurat på politihøgskolen, sier Lillevolden.

PS: Like før klokka 22 i kveld fikk Dagbladet.no opplyst at bussen til slutt slapp igjennom uten at noen skal ha blitt anholdt.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

PØNKERNE VENTET: Blitz-huset ble altfor lite under dagens feiring av 20-årsjubileet. <P>
SIKKERT VÅRTEGN: Stein Lillevolden barket fredag kveld nok en gang sammen med Oslo-politiet. Rundt 40 danske pønkere og et band som skulle på Blitz-jubileet ble stanset av 8 politibiler rett utenfor sentrum. - Det er litt uvanlig med passkontroll på Mosseveien, mente Lillevolden. <br> Alle foto: HENNING LILLEGÅRD.<P>