Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Massedrapsmann skjøt mot flybensintanker i Las Vegas

Politiet jobber fremdeles hardt for å finne et motiv.

MASSEDRAPSMANN: Stephen Paddock skal ha forsøkt å skyte flybensintanker under massakren i Las Vegas. Foto: Eric Paddock via AP / NTB scanpix
MASSEDRAPSMANN: Stephen Paddock skal ha forsøkt å skyte flybensintanker under massakren i Las Vegas. Foto: Eric Paddock via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stephen Paddock siktet også på drivstofftanker på flyplassen i Las Vegas i håp om å få dem til å eksplodere under massakren 1. oktober, opplyser politiet.

Flyplassen ligger like ved hotellet der massedrapsmannen befant seg da han fra 32. etasje skjøt over 1.000 skudd mot publikum på en utekonsert. 58 mennesker ble drept.

Paddock skjøt også mot flybensintanker, opplyser Las Vegas' sheriff Joseph Lombardo, som tilføyer at han ikke har kjennskap til at skuddild kan sette flybensin i brann.

Nytt hendelsesforløp

CNN har tidligere også omtalt hvordan Paddock skal ha skutt med ammunisjon som inneholder en sammensetning av stoffer som kan starte en brann. Spesialammunisjonen ble funnet på hotellrommet til Paddock på Mandala Bay.

I tillegg til å skyt mot festivalgjengerne og bensintankene skal Paddock også ha skutt mot politibetjenter som kom til stedet, antakelig i et forsøk på å holde dem unna.

På en pressekonferanse fredag kom Lombardo med en ny versjon av hendelsesforløpet, men han sa at etterforskningen fortsatt ikke har brakt politiet og FBI noe nærmere å avdekke noe motiv for massakren.

Foreløpig har ikke politiet klart å finne verken ideologiske grunner til angrepet eller en spesiell livshendelse som skal ha utløst planene om et slikt angrep.

FBI har gjennomført hundrevis av avhør, fulgt opp nær 2000 spor, gjennomgått Paddocks datamaskiner og telefoner, samlet inn 1000 gjenstander og analysert timevis med videoopptak, skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi setter sammen en tidslinje over den mistenktes liv, hans motivasjon og alle som har vært tilknyttet ham, fortalte Lombardo.

Lik tidslinje som hotellet

Den nye versjonen av hendelsesforløpet som ble presentert fredag er mer i tråd med den tidslinjen hotellet Paddock bodde på presenterte fredag.

Politiet har tidligere oppgitt at Stephen Paddock skjøt og skadet en sikkerhetsvakt klokka 21.59 lokal tid, og at det så tok seks minutter før drapsmannen åpnet ild mot folkemengden.

Hotellet hevdet politiet tok feil, og at Paddock skjøt sikkerhetsvakten, før han like etter løsnet skudd mot festivalgjengerne.

FRA INNSIDEN: Denne utsikten hadde morderen da han drepte 59, og såret over 500 mennesker, fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Video: CNN Vis mer

- Vi vet at skudd ble avfyrt mot festivalområdet på samme tid, eller innen 40 sekunder etter Jesus Campos (sikkerhetsvakten) først rapporterte om skuddene på radioen, sa hotelleier MGM Resorts International i en uttalelse fredag.

Under fredagens pressekonferanse sa sheriff Lombardo at sikkerhetsvakten kom fram til en barrikadert trappeoppgang og klokka 21.59 og ikke ble skutt før 22.05, like før Paddock begynte å skyte på festivalgjengerne.

Uoverensstemmelsen i tidslinjene har uansett ført til at enkelte har spurt seg om politiet kunne ha gjort mer for å stoppe Paddock. Det reagerer sheriffen på.

- I det offentlige rom har ordet «inkompetanse» blitt brakt på banen. Jeg er ekstremt krenket av den karakteriseringen, sa Lombardo.

Hadde planer om å rømme

Lombardo oppga derimot et nytt tall på sårede, 546 mot 489 som tidligere oppgitt. 45 av dem er fortsatt på sykehus, og tilstanden er kritisk for flere av dem.

Foruten motivet, er mange andre spørsmål om massakren fortsatt ubesvart. Politiet fant Paddock død på hotellrommet, ifølge politiet 12 minutter etter at han begynte å skyte mot folkemengden utenfor.

Paddock skjøt seg selv, men politiet har likevel funnet ting som tyder på at Paddock hadde planer om å komme fra det hele i live.

I Paddocks bil i Las Vegas ble det ifølge politiet funnet eksplosiver og beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan.

Paddock løsnet flere hundre skudd fra sitt hotellrom i 32. etasje på Mandalay Bay søndag forrige uke. Målet var 21.000 publikummere på en konsert 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 546 såret.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!