Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet måtte avbryte fotballspilling

20 - 30 personer spilte fotball i Bergen.

AVBRUTT: Politiet i Bergen måtte avbryte fotballspilling onsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / SCANPIX
NB! Modellklarert
AVBRUTT: Politiet i Bergen måtte avbryte fotballspilling onsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer

I Bergen måtte politiet like over klokka 16 i ettermiddag avbryte organisert fotballspilling på Møhlenpris i Bergen.

Ifølge operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Terje Magnussen, ble politiet oppringt fra folk som observerte fotballspilling, og som synes det var en uklok aktivitet med tanke på coronaviruset.

- Organisert

Det var politiet enig i, så de rykket ut for å be ballsparkerne om å gi seg.

- Det var organisert fotballspilling. Det var 20 - 30 stykker. Noen løp da de så politiet, men vi fikk snakket med 10-15 personer som sto igjen. De forsto vel at det ikke var så lurt, sier Magnussen til Dagbladet.

Han opplyser at det virket som det var en vennegjeng som spilte, og at det var ikke en organisert trening i et idrettslag.

- Vi må alle gjøre vår del av dugnaden. Da er det viktig at vi opprettholder og følger de rådene vi får fra myndighetene, sier Magnussen.

Rådene fra helsemyndighetene er at man skal holde en meters avstand til andre, og de fraråder også større grupper å møtes for å drive med idrett.

Derfor har også alle idrettslag i Norge lagt ned aktiviteten inntil videre.

LOVENDRINGER: Her legger statsminister Erna Solberg fram sin nye corona-lov. Video: NTB Scanpix / Regjeringen Vis mer

Låste sammen mål

Men det er ikke bare i Bergen at man har «problemer» med folk som trosser myndighetenes råd og møtes i større grupper for å spille fotball.

Fotballklubben Donn i Kristiansand tok tidligere denne uka kontakt med kommunen for å få lenket sammen målene på den kommunale banen Kristiansand stadion.

- Det var rundt 50-60 stykker ved stadion i ulike grupperinger på mandag, og mange spiller fotball som om det er tidlig påskeferie. Det er helt tullete å ha en felles dugnad, og så klarer man ikke holde seg borte fra banene, sier daglig leder i Donn, Per Christian Osmundsen til Fædrelandsvennen.

Vigør, også det en fotballklubb med tilhold i Kristiansand, har sett seg nødt til å be voksne om å «holde våre barn og ungdom borte fra banene».

«SKJERPINGS!!», lyder den klokkeklare oppfordringen på klubbens Facebook-side.

I Bergen skal nå politiet be kommunen om å sette opp skilt ved de kommunale anleggene, med oppfordring om å ikke spille. Samtidig synes operasjonsleder Magnussen at det å låse målene sammen kan være en god idé.

- Det var jo ingen dum idé. Det kan godt spilles videre inn til kommunen, sier Magnussen.

Hele Norges coronakart