Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet måtte knuse seg inn i bilen

To av de hovedmistenkte etter skytingen på Aker Brygge ble tatt på vei til Sverige. Hadde falske pass og seddelbunker i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To av de fire mennene som har vært ettersøkt for Aker Brygge-skytingen ble i 02.30-tida pågrepet i en bil på E6 i Østfold.

Bevæpnet politi måtte knuse seg inn i leiebilen de fire personene forsøkte å rømme til utlandet i. Da hadde politispanere fulgt de to hovedmistenkte i lengre tid, og pågripelsesaksjonen var godt forberedt, med store væpnede politistyrker og politihelikopter.

Under en pressekonferanse på politihuset i Oslo i ettermiddag informerte politioverbetjent Finn Abrahamsen om aksjonen.

- Det oppstod en del dramatikk, da de låste dørene og forskanset seg i bilen. Vi måtte knuse vinduene, fortalte Abrahamsen.

I bilen ble det funnet falske pass og en stor norske kontanter.

- De hadde pass som ikke tilhørte dem. Hvor stor pengesum det er snakk om vil vi ikke ut med, men i forhold til disse personenes historikk anser vi det som en stor pengesum. De var helt åpenbart på vei ut av landet, sa Abrahamsen.

Trolig de som skjøt

To av de fire som ble pågrepet i natt betegnes av Abrahamsen som de hovedmistenkte etter skytingen på Aker Brygge søndag.

Han vil ikke si om det var de to politiet mener avfyrte skuddene.

image: Politiet måtte knuse seg inn i bilen

- Men når vi sier hovedmistenkte, kan dere jo tolke ut i fra det, sa Abrahamsen.

Tok ingen sjanser

Nettopp på grunn av gjengmedlemmenes skyteglade historikk tok politiet ingen sjanser under pågripelsen i natt. Med overveldende styrke og våpnene hevet ble bilen stormet og de fire trukket ut og pågrepet under aksjonen på E6 i natt.

De to andre som satt i bilen blir av politiet betegnet som hjelpere, og de vil bli siktet for å ha hjulpet de to hovedmennene i flukten.

Skjeberg er bare en 15-20 minutters kjøretur fra svenskegrensen, og politiet ser det derfor som sannsynlig at de etterlyste var på vei til Sverige.

Måtte bruke makt 

Stensrud vil ikke gå inn på detaljene i aksjonen, men bekrefter at de væpnede politistyrkene måtte bruke makt for å stoppe bilen.

- Det ble mindre materielle skader. Det var ikke mer dramatisk enn det måtte bli på bakgrunn av de opplysningene vi satt inne med, sier Stensrud.

To menn er ennå på frifot etter den dramatiske skytemengden midt i folkemengden på Aker Brygge sist søndag. Ifølge VGNett var det én fra hvert av de to ettersøkte brødreparene som ble pågrepet i natt. Dette vil politiet foreløpig ikke bekrefte.

- VIKTIG AT DE ER TATT: Politioverbetjent Finn Abrahamsen informerte pressen om utviklingen i ettermiddag, og er svært fornøyd med tilslaget i natt. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
- VIKTIG AT DE ER TATT: Politioverbetjent Finn Abrahamsen informerte pressen om utviklingen i ettermiddag, og er svært fornøyd med tilslaget i natt. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Erkjenner ikke straffeskyld

Advokat Vidar Lind Iversen er forsvarer for den en av de to pågrepne. Hans klient er en mann på 27 år.

- Jeg kan bekrefte at min klient er pågrepet, sier Lind Iversen til Dagbladet.no.

Forsvareren sier at han ikke har fått snakket skikkelig med sin klient ennå, men det er på det rene at han ikke erkjenner noen form for straffeskyld.

- Han har ikke fått noen siktelse og har derfor heller ingen erkjennelse av straffeskyld, sier advokaten.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>USKYLDIGE I FARE:</B> Mange hundre mennesker oppholdt seg på Aker Brygge da B-gjengmedlemmer skal ha skutt 15-20 skudd mot to menn tilknyttet A-gjengen.