HIJAB-KONFLIKT: To islamske familier krangler om bruk av hijab i Drammen.
HIJAB-KONFLIKT: To islamske familier krangler om bruk av hijab i Drammen.Vis mer

Politiet måtte rykke ut til hijab-bråk

Politiet i Drammen har de siste ukene rykket ut to ganger etter krangling mellom to muslimske familier om bruk av hijab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Drammen har de siste ukene rykket ut to ganger etter krangling mellom to muslimske familier om bruk av hijab.

En kurdisk-iransk og en irakisk familie er naboer i en kommunal bolig, men takler ikke å bo ved siden av hverandre på grunn av uenighet rundt bruk og ikke-bruk av hijab, skriver Drammens Tidende.

I den kurdiske familien fra Iran bruker ikke døtrene hijab. I den irakiske familien bruker døtrene alltid hijab når de er utenfor huset. Saken har ført til mye krangling, og flere ganger har det endt i håndgemeng mellom de to familiene.

Vil bestemme selv - Jeg må kunne bestemme over min egen familie, uten at noen andre skal fortelle meg hva som er rett eller galt, forteller den kurdisk-iranske moren til Drammens Tidende.

Sist gang det oppsto håndgemeng ble ett av barna sendt til legevakten med mindre skader. Politiet bekrefter at saken dreide seg om uenighet mellom familiene om bruk og ikke-bruk av hijab.

- Er likestilte Den irakiske familien avviser at de oppfører seg fordømmende overfor nabofamilien.

- Vi bryr oss ikke om at de ikke bruker hijab. Vi er likestilte mennesker for det, sier den irakiske moren.

Begge familiene har vært i kontakt med kommunen og politiet for å få hjelp, og begge ønsker enten å flytte, eller at den andre familien flytter fra boligen. (NTB)