Politiet måtte rykke ut til pinsemenighet i Kristiansand

Lovsangen ble i kraftigste laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovsangen i Filadelfia-menigheten i Kristiansand nådde uante høyder sent fredag kveld. Så høyt lød de lovprisende tonene at politiet måtte rykke ut.

- Vi fikk melding om at det var høy musikk som hadde pågått hele dagen, med så høy bass at barna ikke fikk sove, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Vi hadde en litt ekstra lovsangsfest før påsken, forklarer ungdomsarbeider Morten Marius Larsen i Filadelfia Kristiansand.

Rundt 400 deltakere, de fleste i alderen 15 til 20 år, var møtt fram til lovsangsfesten. Denne varte fra klokka 20 til nærmere 22, deretter var det konsert med bandet Walking Sign fra klokka 23. Politiet fikk melding fra naboene klokka 23.19.

- Vi vil jo at folk skal merke at vi har lovsangsfest, men det er kjedelig at det oppfattes som bråk, som holder folk våkne. Når det er sagt er det en veldig fin gjeng, som bare vil lovsynge utover natta. Det er ikke den verste type festing, mener ungdomsarbeideren.

En politipatrulje rykket ut til menigheten i Marvika. Politiet vurderte lydnivået som såpass begrenset at aktiviteten kunne pågå til midnatt.

Filadelfia Kristiansand har midlertidig tilhold i Marvika i påvente av at menighetens nybygg med konferansefasiliteter og eldreboliger til 600 millioner kroner blir reist i Dronningens gate i Kristiansand.

(NTB)