Svein Tore Bergestuen om Baneheia-saken

- Politiet med forferdelige feil

Svein Tore Bergestuen mener vi kan stå overfor en av de største rettsskandalene i Norge noensinne.

GJENNOPTAS: Forfatter og kommunikasjonsrådigver Svein Tore Bergestuen om gjennopptakelsen av Baneheia-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svein Tore Bergestuen, forfatter og tidligere journalist, gjester Dagbladet TV etter at det torsdag ble kjent at gjenopptakelseskommisjonen lar Viggo Kristiansen få prøvd Baneheia-saken på nytt.

Bergestuen mener vi kan stå overfor en av de største rettsskandalene i Norge noensinne.

- Jeg har som Bjørn Olav Jahr (forfatter av Baneheia-bok, red. anm.) ønsket å stille en del kritiske spørsmål til det som har skjedd, både når det gjelder dommen og pressens rolle, sier Bergestuen til Dagbladet TV.

- En forferdelig feil

Bergestuen er engasjert i Baneheia-saken, og er blant skaperne av TV2-podcasten om saken. Denne podcasten er sterkt kritisert av pårørende i Baneheia-saken.

- De har i realiteten ikke sett på DNA-sporet på den måten man må gjøre, i tidligere tilfeller. Verdens fremste DNA-eksperter fortalte for lenge siden at «vi er på ville veier», det er for lite DNA-spor til å bruke det som bevis, sier Bergestuen.

- Selve premisset for dommen var at rettsmedisinsk sakkyndige sa at det var funnet DNA fra to menn. Da skjønner jeg hvorfor han ble dømt den gangen. Men vi har visst i mange år at dette DNA-beviset ikke kan bevise at det var to menn. Da faller hele premisset bort, sier Bergestuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer