Politiet med «Game of Thrones»-spøk

- Vi må også få lov til å ha litt humor av og til, sier seksjonsleder Torkjel Rendal i Trondheim-politiet.

ARRESTERTE THE NIGHT KING: Politiet i Trondheim har i natt pågrepet en karakter fra «Game of Thrones». Foto: Politiet i Trondheim
ARRESTERTE THE NIGHT KING: Politiet i Trondheim har i natt pågrepet en karakter fra «Game of Thrones». Foto: Politiet i Trondheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Trondheim har natt til mandag lagt ut en spøk til sine følgere på Facebook.

Politiet har lagt ut et bilde der de har pågrepet The Night King fra «Game of Thrones», og skriver at de etter tips fra oppmerksomme borgere har pågrepet en person mistenkt for trusler, skadeverk og dyremishandling.

«Mannen som kommer nordfra har over lengre tid truet med å legge store landområder øde. Han har også påført en gammel verneverdig mur uopprettelige skader og alvorlig skadet dyreliv i området. #PolitietiTrondheim takker for nyttige tips i saken! #GameOfThrones #WinterIsHere», skriver politiet.

I skrivende stund har innlegget rundt 1500 likerklikk.

SATT I ARRESTEN: The Night King ble satt i arresten. Foto: Politiet i Trondheim
SATT I ARRESTEN: The Night King ble satt i arresten. Foto: Politiet i Trondheim Vis mer

- Ikke brukt store ressurser

Torkjel Rendal, seksjonsleder for forebyggende og patrulje i Trondheim, sier til Dagbladet at spøken har fått massiv oppmerksomhet, og at de fleste reaksjonene er i form av smilefjes og latter.

- Noen lurer også på om vi ikke har annet å gjøre. Vi har ikke brukt store ressurser på dette, og heller ikke mye tid, sier han.

Han forteller at spøken er en måte for politiet å komme seg inn på sosiale medier og få kontakt med folk på nett.

Politiet bruker Facebooks Messenger-tjeneste i større grad, og Rendal forteller at dette er en måte for politiet å komme inn på det som for dem er en viktig arena for å kommunisere med folk.

- Da kan en morsomhet være noe som gir oss flere følgere. Og det ser vi at vi har lykkes med.

- Skal ikke promotere

- Er det «Game of Thrones»-feber på politistasjonen i Trondheim?

- Ja, jeg tror mange av dem følger med på serien. De har ikke sett på serien i natt, men de visste at sesong 8 skulle slippes.

- Er det politiets jobb å promotere den nye sesongen av denne serien?

- Nei, det kan du si. Men det opptar en stor del av befolkningen. Så vi lagde en morsomhet rundt dette. Men det er ikke vår oppgave å promotere, nei.

Han forteller at det alltid er en vurdering hvor langt politiet skal gå i å tulle på sosiale medier.

- Vi kan ikke legge ut noe som støter noen, men dette mente vi var innafor. Skal politiet være seriøse hele tida? Vi må også få lov til å ha litt humor av og til, sier seksjonslederen.

TRONETID: Kristoffer Hivju vender tilbake på skjermen i avslutningen av «Game of Thrones». Dagbladets filmkritiker mener at det er helt åpenbare grunner til at nordmannens karakter har blitt værende så lenge. Se Tronetid her. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer