ØDELAGT: Det var i sentrum av Kragerø at det natt til lørdag ble gjort hærverk. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
ØDELAGT: Det var i sentrum av Kragerø at det natt til lørdag ble gjort hærverk. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Politiet med hjertesukk: - Helt meningsløst

Hærverk ødela idyllen i kystperla.

Publisert

Sør-Øst politidistrikt er lørdags morgen på plass i Kragerø sentrum, hvor det har vært utført hærverk i området omkring «Danskekaia». Operasjonsleder Ole Kamben sier til Dagbladet at de fikk melding i morgentimene, og valgte å sende en patrulje til stedet for å gjennomføre undersøkelser.

Ifølge politiet har skadene blitt gjort i løpet av natta.

- Det er veldig beklagelig at noen er ute og gjør slike pøbelstreker. Kommunen prøver å pynte og gjøre det hyggelig både for de fastboende og turistene, så kommer noen og ødelegger innsatsen som er lagt ned. Det er ikke det at det er snakk om stor økonomisk skade, men det er veldig unødvendig og helt meningsløst, sier Kamben oppgitt.

- Fatale følger

Ei redningsbøye som har blitt kastet bort fra stedet hvor den normalt skal henge, er det som kunne fått mest alvorlig ringvirkning dersom en drukningsulykke hadde skjedd. I tillegg er det flyttet en rekke skilter. Noen av disse er også kastet i vannet.

- Redningsbøyer skal ikke røres med mindre det er en akutt situasjon. Det kan få fatale følger å fjerne slike fra stedet de hører til, påpeker Kamben, og legger til:

- Nå til dags vet man aldri hvem som ser deg eller om du fanges opp på video, og politiet har ikke høy terskel for å bøtelegge og anmelde slike handlinger. Man får ikke noen klapp på skuldra dersom man blir tatt i å gjøre slike ting - tvert imot.

PUSSIG HÆRVERK: Politiet i Rindge fikk et underlig syn fanget på tape. Video: Rindge Police Department. Vis mer

Håper på tips

Politiet vil nå prøve å sikre spor på stedet. I tillegg blir det opprettet sak på hendelsen.

- Vi håper også at det kan komme noen tips om hvem som står bak eller at noen får dårlig samvittighet og tar kontakt, sier Kamben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer