Politiet med klar beskjed

- I verste fall kan personer blir alvorlig skadd, advarer politiet etter sivil ulydighet på E18. - Vi tar sikkerhet veldig alvorlig, svarer talsperson for Stopp oljeletinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo politidistrikt melder på sin Twitter-side er delvis stopp i trafikken på grunn av en pågående demonstrasjon i veibanen E18 inngående Sandvika.

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt opplyser at politiet fikk melding om demonstrasjonen klokka 08.28.

- De blokkerte alle felt. Det er klart at ut ifra stedet har vi mye å ta hensyn til her. Det er slett ikke ufarlig, verken for dem selv eller for andre trafikanter at E18 blir blokkert. Det medfører til kø og tilbakeblokkering i en lang strekning, sier han til Dagbladet.

Demonstrantene etterkom ikke politiets muntlige pålegg om å fjerne seg, og ble deretter båret ut av veibanen, ifølge Pedersen.

- Veien er ikke fullstendig åpnet. Vi har selvfølgelig plassert noen av våre kjøretøy i bakkant, som sikkerhet. De er nå i ferd med å flytte seg, slik at samtlige felt blir åpnet.

Klar beskjed

Det er aktivistgruppa Stopp oljeletinga som står bak aksjonen. De gjennomførte en liknende markering tirsdag.

Tirsdagens aksjon besto av tre personer – onsdag var planen at et større antall aktivister skulle blokkere en trefelts motorvei, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer