DØDSKRASJ: En person mistet livet, og 46 personer er skadd, etter den massive kjedekollisjonen i Skåne tidligere i dag. Foto: Tomas Leprince / Expressen
DØDSKRASJ: En person mistet livet, og 46 personer er skadd, etter den massive kjedekollisjonen i Skåne tidligere i dag. Foto: Tomas Leprince / ExpressenVis mer

Politiet med ny informasjon: En død, 46 skadd i ulykka i Sverige

- Sveriges største ulykke noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Antall omkomne i kjedekollisjonen på Tranarpsbron i Skåne er nedjustert fra tre til én.

46 personer ble skadd, hvorav fire har alvorlige men ikke livstruende skader, ifølge politiet. Ulykka betegnes som den største i Sverige noensinne.

Et 50-talls lastebiler og et 50-talls personbiler var involvert i ulykka, der politiet først bekreftet at tre personer døde og 18 ble skadd. Nå er tallene justert til en død - og 46 skadde, opplyser politiet til Expressen.

- Smalt Det var like etter klokka 11.00 at ulykken skjedde på Tranarpsbron - på svært glatt føre. Begge kjøreretninger ble rammet av kjedekollisjonen. Kombinasjonen av tett tåke, glatt føre og at mange bilder hadde for høy fart og holdt for liten avstand var ifølge politiet årsaken til ulykken

- Du kunne høre hvordan det smalt foran deg, sier Kristina Carlbaum (50), som var på vei til jobb.

Hun er svært takknemlig overfor de to kvinnene som signaliserte til bilistene at de burde sakke farten.

- Om det ikke hadde vært for dem, hadde jeg antakelig ikke sett hva som hadde skjedd før det var for seint, sier hun.

Kritiserte trafikantene Redningsleder Jonas Hellsten er krystallklar på at ulykken skyldtes at folk ikke avpasset farten etter værforholdene. På en pressekonferanse tidligere i dag, kritiserte han derfor trafikantene.

- Da jeg var på vei ut til ulykkesstedet, ble jeg forbikjørt av både lastebiler og personbiler, til tross for at det var tåke og glatt føre. Da sier det seg selv at mange kjører for fort og ikke er vant til slikt vær, sa redningslederen.

Hellsten var selv på brannstasjonen da de fikk melding om ulykken. Han sier han aldri har vært borti en mer omfattende kollisjon.