- Politiet med ny mistenkt i Madeleine-forsvinningen

Vil frigi tegning av en mann som befant seg ved ferieleiligheten da 4-åringen forsvant.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra sine foreldre på ferie i Portugal i 2007 Foto: PRIVAT/AFP/NTB SCANPIX
SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra sine foreldre på ferie i Portugal i 2007 Foto: PRIVAT/AFP/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskere vil nå frigi en datategning av en mann som oppholdt seg ved ferieleiligheten Kate og Gerry McCann disponerte i Portugal da Madeleine McCann forsvant i 2007.

Det skriver SkyNews.

Politiet håper flere vitner vil melde seg etter å ha sett denne tegningen.

Foreldrene til Madeleine skal ha blitt forevist bildet, og er ifølge SkyNews oppmuntet av at politiet fortsetter etterforskninga i saken.

Etterforskningssjef Andy Redwood vil neste uke gi flere detaljer om den mistenkte mannens bevegelser i og ved Praia da Luz i Portugal den dagen Madeleine forsvant.

Telefontrafikk Britisk politi besluttet i juli i år å starte ny etterforskning av Madeleine McCanns forsvinning, og har utpekt 38 mistenkte fra 5 land, melder The Guardian.

Tidligere denne måneden ble det kjent at etterforskerne i England mener at telefontrafikken er en nøkkelen til å løse mysteriet rundt forsvinningen. Alle personer som befant seg i området Praia Da Luz i Portugal i tidsrommet da forsvinningen skjedd, vil få sin mobiltrafikk undersøkt.

Etterforskere vil be sine kolleger i 31 land om bistand til å undersøke mobiltrafikken til turistene som var i området. Politiet velger å gå bredt ut fordi feriestedet er et populært reisemål i mange land.

Disse dataene har vært tilgjengelig for politiet siden forsvinningen, og har vært analysert før, men granskningen som gjøres nå er den grundigste hittil, skriver Sky News.

- Kan være i live Madeleine har vært savnet siden 3. mai 2007, da hun forsvant under familiens ferie i Portugal. Portugisisk politi henla saken etter et år, til sterke protester.

Britisk politi mener det er en mulighet for at Madeleine er i live, og at dette er siste sjanse for å komme til bunns i hva som faktisk er skjedd med henne. Dersom hun lever, er hun i dag ti år gammel.

Ingen av Madeleines familiemedlemmer eller venner som var i Praia da Luz på forsvinningstidspunktet, er blant de mistenkte. Politiet tror isteden Madeleine ble bortført av en fremmed.

Kate og Gerry var selv mistenkt for å stå bak datterens forsvinning, men siktelsen ble frafalt i 2008.

LETER: Etter at datteren forsvant for seks år siden, har Kate og Gerry McCann engasjert sju forskjellige privatdetektiver for å etterforske saken. Her holder de opp et datasimulert bilde av hvordan Madeleine kan se ut i dag, dersom hun er i live. Foto: LEON NEAL / AFP / NTB SCANPIX
LETER: Etter at datteren forsvant for seks år siden, har Kate og Gerry McCann engasjert sju forskjellige privatdetektiver for å etterforske saken. Her holder de opp et datasimulert bilde av hvordan Madeleine kan se ut i dag, dersom hun er i live. Foto: LEON NEAL / AFP / NTB SCANPIX Vis mer