Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flem-saken:

Politiet med nye funn i Flem-saken

Politiet har gjort funn av levninger i området ved Haukåsen i Sogndal der Christer Fretheim Flem forsvant 9. mai 2016.

SAVNET: Politiet har gjort funn i området hvor Christer Fretheim Flem forsavnt i 2016. Foto: Privat.
SAVNET: Politiet har gjort funn i området hvor Christer Fretheim Flem forsavnt i 2016. Foto: Privat. Vis mer

Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Politiet har gjort funn i levninger i området ved Haukåsen i Sogndal hvor Christer Fretheim Flem forsvant 9. mai 2016. Politiet har ikke registrert andre savna personer i området og kobler derfor funnene til Christer sin forsvinning, skriver de.

- Den eneste som vi vet om, som er savnet i området er Christer, så det gjør det naturlig å koble funnet til ham, og å undersøke om det er han som er funnet, sier lensmann Magne Straumstein til Dagbladet.

Nye søk

Vest politidistrikt opplyser at de ikke har holdepunkter for at det har skjedd noe kriminelt, men de jobber ut fra flere hypoteser.

- Det ble flere søk fra 9. mai og framover, og det ble gjort grundige og gode søk, men funnet nå ble gjort et godt stykke utenfor søketeigen, men absolutt i fornuftig avstand til der han forsvant fra, sier Straumstein.

- Det er veldig ulendt, og jeg vil si at det er et område hvor det ikke ferdes folk. Det at det har gått fire år uten at noen har sett levningene, sier jo sitt, sier han.

Siktelse

Funnet ble gjort etter at politiet tirsdag forrige uke fikk melding fra en person som hadde tatt seg inn i området i forbindelse med et arbeidsoppdrag. Med bakgrunn i meldingen gjorde politiet søk med hund uten å finne noe. Denne uken søkte de på nytt med hjelp fra Røde Kors.

Funnet er sendt inn for kriminaltekniske undersøkelser.

De pårørende er varslet om funnet.

9. mai 2016 forsvant utviklingshemmede Flem ved Haukåsen i Sogndal i mai 2016, mens han var på tur med ansatte fra Melås Helse AS.

Melås Helse fikk 9,2 millioner kroner i året i støtte for å gi 37-åringen forsvarlige helsetjenester. I etterkant av forsvinningen ble de siktet for brudd på helsepersonelloven og ilagt en foretaksbot på 600 000 kroner, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!