Politiet med ulovlig provokasjon. Fire frikjent i Sult-saken

Fire av de tiltalte i den såkalte Sult-saken frifinnes for narkotikakriminalitet. Retten mener at politiets undercoveragenter har utført ulovlig provokasjon.

FIRE FRIFUNNET: Borgarting lagmannsrett frifant fire av de tiltalte i Sult-saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIRE FRIFUNNET: Borgarting lagmannsrett frifant fire av de tiltalte i Sult-saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til sammen ti personer satt på tiltalebenken i den omfattende saken. De svarte for anklager om innførsel av 50 kilo hasj og cannabis, samt 20 kilo MDMA.

Under etterforskningen av saken infiltrerte tre danske politifolk miljøet til flere av de tiltalte.

I løpet av et snaut år opparbeidet danskene tillit nok til å bli en del av den kriminelle operasjonen – i en slik grad at det var sentralt for retten om politiet gikk for langt i å framprovosere straffbare handlinger.

I den ferske dommen fra Borgarting lagmannsrett, er tre personer dømt for medvirkning til forsøk på innførsel av hasj/marihuana med bobil, mens fire tiltalte er dømt for sin deltakelse i selve innførselen av 50 kilo hasj/marihuana.

Politiprovokasjon

To personer som var tiltalt for å ha medvirket til å ta imot hasjpartiet, ble imidlertid frifunnet på grunn av ulovlig politiprovokasjon. Det samme gjaldt to personer som var tiltalt for innførsel av 20 kilo MDMA.

Om den ene som var tiltalt for å ha tatt imot hasjpartiet, skriver retten følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer