Politiet mener 19-åring ble drept

Full drapsetterforskning i Oslo etter at kvinnelig skoleelev ble funnet død i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Politiet har satt i gang full drapsetterforskning, etter at en 19 år gammel kvinne ble funnet død i en studentbolig natt til mandag.

Kvinnen er av afrikansk opprinnelse og går på en videregående skole i Oslo.

Dødsfallet etterforskes som drap, og politiet arbeider nå med vitneavhør og tekniske undersøkelser, melder politiet.

Bodde alene på hybelen

Politiet slo full drapsalarm etter at de fant blodspor inne på hybelen. Kvinnen som er av afrikansk opprinnelse ble funnet død i 01-tida i natt av bekjente.

- Det er veldig veldig trist når slikt skjer. Hun som bodde på hybelen var 19 år gammel og elev på en videregående skole i Oslo. Hun flyttet inn i februar og bodde alene, forteller Per Carlenius, administrende direktør i Anker Studentboliger, til Dagbladet.no.

Han var i St. Petersburg da han fikk beskjed om at én av hans leietakere var funnet død på hybelen sin. 

Carlenius understreker at sikkerheten på studentboligen er svært god. Det er rundt 1500 elever og studenter som bor der og han sier det har aldri vært slike dramatiske hendelser der før, selv om området rundt er belastet.

FUNNET DØD: Her bærer politiet den 19 år gamle kvinnen ut av studentblokka. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
FUNNET DØD: Her bærer politiet den 19 år gamle kvinnen ut av studentblokka. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

- Vi legger stor vekt på sikkerheten, vi har egne vektere på området og sjekker daglig flere hybler. Blant annet for å forsikre oss om at det ikke bor flere der enn det som er tillatt, sier Carlenius.

Informerer leieboere og søkere

Administrasjonen har i dag sendt sms til alle beboerne der de forteller om det som har skjedd og at de vil holde dem orientert om utviklingen.

«Det har vært et dødsfall i hus 4 på Anker i natt. Politiet etterforsker saken. Mer info kommer senere når vi vet mer. Hilsen Anker Studentbolig», heter det i smsen.

- Vi må vurdere hva vi gjør videre. Informasjon til beboerne er naturligvis viktig. Det er også tusen personer som har søkt hybel til høsten og disse trenger også å bli beroliget. Da er informasjon avgjørende. Sannsynligvis vil vi også informere disse på sms.

Dagbladet.no følger saken.

Politiet mener 19-åring ble drept
PLOMBERT: Døra til jentas hybel er nå plombert av politiet. Det var fortsatt blodspor på stedet i formiddag.