Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener 47-åring drepte kona si med kniv

Frykter drapssiktet og psykisk syk ektemann (47) vil begå nye straffbare handlinger om han går fri.

- KNIVDREPT: Politiet mener 47-åringen drepte kona si med kniv, men har ikke funnet noe drapsvåpen ennå. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- KNIVDREPT: Politiet mener 47-åringen drepte kona si med kniv, men har ikke funnet noe drapsvåpen ennå. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 47-åringen som er siktet for å ha drept sin kone (39) i deres leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov i Oslo mandag morgen, ble i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Politiet mener siktede bør være innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus, men ønsket å ha en varetektsfengsling i bunn slik at han plutselig ikke blir skrevet ut.

Mannen forholdt seg taus i retten i dag og ønsket ikke å svare på om han ønsket å si noe eller om det var i orden om aktoratet eller forsvarer stilte ham noen spørsmål.

- Grunnlaget for fengslingen er gjentakelsesfare. Vi mener det er fare for at han vil begå nye straffbare handlinger dersom han slipper ut. Han har den siste tida ikke tatt sine medisiner og vi mener han har drept sin kone, noe han ikke gir noe rasjonell forklaring på, sier politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal til Dagbladet.

- Knivdrept Mannen har til politiet forklart at han ikke vet hva som skjedde om morgenen mandag. Mannen ble pågrepet utenfor hjemmet. Både gjennom avhør med han og ekteparets to barn på seks og åtte år, er politiet sikre på at ingen andre var i leiligheten da drapet skjedde.

- Vi mener han har drept henne med en kniv, men vi har ikke funnet noe drapsvåpen, sier hun.

Blant annet underbygger politiet gjentakelsesfaren med en episode før han skulle inn til avhør mandag. Mens han ventet på å bringes inn, uttalte han at hvis han fikk en pistol, skulle han skyte begge politibetjentene som var med ham.

- Det skapte ingen frykt i situasjonen for betjentene, men det sier litt om mannens uberegnlighet og tanker, sier Rusdal.

Kvinnens familie i Libanon er varslet om drapet. Kvinnen hadde, ifølge politiet, ingen annen familie i Norge.

Siktede tok betenkningstid etter fengslingsmøtet i dag.

- Dette er først og fremst en trist og tragisk sak der to barn har mistet sin mor, sier advokat Anja Hellander, som møtte som siktedes forsvarer i retten.

Hun sier det er for tidlig å si når det er forsvarlig å gjennomføre avhør av mannen igjen.

Ringte politiet Familien var i kontakt med både helsevesen og politi i forkant av drapet natt til mandag.

• Like etter midnatt natt til mandag ringte offeret legevakta og var bekymret for sin manns helse. Hun skal ikke ha uttrykt at hun følte seg truet.

• Like etterpå ringte ektemannen politiet i Oslo, men hva som ble sagt i samtalen framstår fremdeles som usikkert.

• Morgenen etterpå ringte legevakta opp familien igjen for en oppfølgingssamtale etter bekymringsmeldingen kvelden før. Da tok familiens åtte år gammel sønn telefonen og fortalte at hun ikke fikk kontakt med moren sin.

Politiet har på grunn av de spesielle telefonsamtalene på eget initiativ gitt en redegjørelse til Spesialenheten for politisaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media