Politiet mener bombeeksplosjon var planlagt

Politiet tror ikke det ligger en naturlig forklaring bak eksplosjonen som tidlig lørdag morgen ramponerte en industribygning i Slemmestad i Røyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen kom fra kjelleren i den tre etasjer høye industribygningen, som også inneholdt leiligheter.

En familie på fem, som bodde i en leilighet i tredje etasje, slapp unna med skrekken til tross for at eksplosjonen var så kraftig at tykke murvegger ble blåst ned og vinduene i et nabohus flere hundre meter unna ble knust.

- Denne eksplosjonen har ingen naturlig årsak. Funn på åstedet tyder på at det er lagt en sprengladning i kjelleren, sier politiadvokat Oddbjørg Angell i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

- Vi vil foreløpig ikke si hva slags materiale som er sikret på stedet eller hvor bomben var plassert. Vi har heller ikke konkrete spor å gå etter, sier politiadvokaten.

Tekniske spor

Kriminalteknikere fra Kripos, som bistår Søndre Buskerud politidistrikt i etterforskningen, jobbet lørdag kveld med å sikre spor på åstedet

- Vi leter etter spor etter personer og tekniske spor som kan fortelle oss hvilket sprengstoff som ble brukt. Foreløpig kan vi ikke si noe sikkert om hva som forårsaket eksplosjonen, sier politiinspektør Dag Einar Lyngås til NTB lørdag kveld.

Kripos gjenopptar arbeidet på åstedet søndag morgen.

Mistenkelig bil

Politiet er interessert i å komme i kontakt med føreren av en mørk bil som lørdag ble observert i området.

Flere vitner skal ha sett en personbil som sto parkert ved siden av bygget i forkant av eksplosjonen.

- Vi ønsker oss flere tips i saken fra folk som kan ha sett personer eller biler seg i nærheten av bygningen, ikke bare lørdag, men også i dagene før, sier Lyngås.

NTB