Politiet mener Cappelen snakket i koder: - «Messi» og «Barcelona» var hasjhandel

Politiet mener de tiltalte ikke tekstet om fotball da de brukte ordene «Messi» og «Barcelona».

STYRTE HASJLIGAEN: Gjermund Cappelen drev et importselskap som hadde lokale her på Fornebu i Bærum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat
STYRTE HASJLIGAEN: Gjermund Cappelen drev et importselskap som hadde lokale her på Fornebu i Bærum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av hasjtypene i Gjermund Erik Cappelens (48) påståtte hasjliga ble kalt «Messi», og politiet mener det handlet om en hasjhandel da Cappelen og en annen av de siktede omtalte «Messi» og «Barcelona» i en SMS-utveksling.

- Det er kommunisert rundt hasjvirksomheten, og det er noe kodepreg over det. Og det er brukt ulike navn på hasjkvalitetene, sier Benedict de Vibe, Cappelens forsvarer. Han ønsker ikke å kommentere hva kodene har betydd.Gjermund Erik Cappelen (48) og sju andre menn er tiltalt for narkotikaforbrytelser. Rettssaken mot dem starter i Asker og Bærum tingrett 14. september. Mens Cappelen erkjenner straffskyld for oppbevaring og salg av nesten 1,4 tonn hasj, nekter flere av de andre straffskyld. For enkelte er det uklart hvordan de stiller seg tiltalen.

Les: Cappelen-ligaens indre liv - kallenavnene (krever abbonement) - Hasjavtaler Så godt som alle de andre tiltalte mener derimot at avtaler om «lunsj» og «burger» faktisk bare var matprat, opplyser flere av deres forsvarere til Dagbladet.

På hasjlagrene fant politiet bagger fulle av hasj, merket med ulike navn som «Topp», «Dior», «Max», «God», «Blomst», «Mexico», «GB» og «Ørn». Flere av dem hadde egne logoer. I Cappelens hasjlagre og i kommunikasjonen innad i ligaen har politiet også funnet navn på ulike hasjtyper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.