SAVNET, ANTATT DREPT: Bildet av 56 år gamle Kari Grønnestad er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen"  Foto: Nils Petter Lotherington
SAVNET, ANTATT DREPT: Bildet av 56 år gamle Kari Grønnestad er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen" Foto: Nils Petter LotheringtonVis mer

Politiet mener datterens samboer kunne reddet Kari (56)

Undersøker om de har funnet menneskelevninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Telemark politidistrikt melder onsdag morgen at de har endret siktelsen mot den drapssiktede datterens samboer, i saken der savnede Kari Grønnestad (56) nå antas å ha blitt drept, etter å ha blitt meldt savnet i 2012.

- Endringen baserer seg på hans forklaring og etterforskningen forøvrig, sier politiadvokat Guro Siljan til Dagbladet.

- Gjennombrudd hvis Grønnestad Mannen i 30-åra er nå siktet for straffelovens § 242, som omhandler å unnlate å hjelpe noen som er i nød. Han nekter straffskyld, på lik linje med sin drapssiktede samboer.

Samtidig er funnet som ble gjort ved Langbryggene i Skien tirsdag kveld i løpet av natta fraktet til Rettsmedisinsk institutt.

- I gjenstanden befant det seg noe vi vil undersøke nærmere. Funnet blir undersøkt av krimteknikere i dag, og det kan avdekke om det inneholder levninger etter et menneske, sier politiadvokaten.

Onsdag søkes det ikke lenger i elva.

- Det er klart, om dette funnet inneholder levninger av et menneske, og det skulle vise seg å være Grønnestad, er det et klart gjennombrudd i saken. Men det er alt for tidlig å si, sier Siljan til Dagbladet.

Hun vet ikke hvor lang tid det vil ta før undersøkelsene kan si noe om hva de fant under søket i går.

Fått flere tips Kari Grønnestad forsvant sporløst 4. juni 2012. Hun hadde vært på et besøk hos datteren da hun skulle hjem til sin egen leilighet et annet sted i Skien. Dit kom hun aldri, og tre uker seinere ble hun meldt savnet.

Søndag ble datteren (31) og hennes samboer (34) pågrepet og siktet for henholdsvis drap og medvirkning til legemsbeskadigelse. Mannen ble siktet for å ha forhindret etterforskningen i saken. Siktelsen er nå endret.

Politiet sier de har fått tips i saken etter pågripelsene.

- Vi har fått noen tips, som vi jobber videre med. Hvis det skulle være flere som sitter på opplysninger som kan være av interesse for oss, ber vi dem kontakte politiet, sier politiadvokat Siljan.

Er det noen som har sett drapet på Kari Grønnestad?

HEIST OPP: Det ble gjort et funn i Skienselva i går kveld. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
HEIST OPP: Det ble gjort et funn i Skienselva i går kveld. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer om vitner og slikt, sier hun.

Vil ikke varetektsfengsles Begge de to siktede i saken nekter straffskyld.    

Forsvarer Tollef Skobba sa til Dagbladet tidligere i dag at politiet har varslet at de ønsker et nytt rettsmøte for mannen. Politiet sier de har bedt lagmannsretten vurdere hvordan fengslingsspørsmålet skal avgjøres.

For datteren er pågripelsen en sjokkopplevelse, sier hennes advokat, Bjørn Nærum.

Han sier til Dagbladet at 31-åringen har det vanskelig.

- Det er én ting å være siktet for drap, og at det er drap på moren hever hele saken. Hun har det veldig vanskelig i varetekt, sier Nærum onsdag morgen.

- Vi anker beslutningen om å varetektsfengsle henne i fire uker. Hvordan det går, får vi se. Det dukker opp nye ting i saken hele tida, så vi får bare følge med, sier han.

Personer som har opplysninger som kan bidra til å belyse saken bes ta kontakt med politiet.

SAVNET SIDEN 2012: Om det er Kari Grønnestad (56) som er funnet i elva, er foreløpig ikke klart. Funnet som ble gjort i Skienselva, er sendt til Rettsmedisinsk institutt. Foto: Politiet
SAVNET SIDEN 2012: Om det er Kari Grønnestad (56) som er funnet i elva, er foreløpig ikke klart. Funnet som ble gjort i Skienselva, er sendt til Rettsmedisinsk institutt. Foto: Politiet Vis mer