Politiet mener de har tatt omreisende «vannbande»

Fem rumenere siktet for flere brutale eldreran den siste tida. Pågrepet på E18 i Vestfold i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fem rumenere ble pågrepet ved bomstasjonen ved Sande i Vestfold klokka 18.05 i dag.

Personene kjørte en svart BMW og var etterlyst etter at de hadde oppsøkt en kvinne i Sandefjord og spurt om å få en flaske vann av henne, samtidig som de hadde snoket rundt huset hennes, før de stakk fra stedet, ifølge Vestfold politidistrikt.

Nå kommer politiet til å sikte personene, én kvinne og fire menn i alderen 40 til 24 år, for de brutale eldreranene i Langhus i Follo på mandag og på Billingstad i Asker i går. De vil også bli siktet for en fire-fem episoder på Romerike tirsdag, opplyste politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen i Opersjon Grenseløs på en pressekonferanse i kveld.

Operasjon Grenseløs er et samarbeidsprosjekt mellom flere politidistrikt på Østlandet som skal bekjempe utenlandske bander som herjer i Norge.

De siktede blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Pågrepet - løslatt I går ble tre rumenere pågrepet av politiet i Follo, mistenkt for å stå bak eldreranene, men i dag ble de løslatt etter å ha blitt sjekket ut av saken.

Onsdag ved 12-tiden ble et eldre ektepar brutalt ranet på Billingstad i Asker. Paret har forklart til politiet at tre personer ringte på døra og ba om hjelp til å få vann til radiatoren i bilen.

Der har det ikke meldt seg noen vitner, og vi har ingen observasjoner på bil. Men ekteparet har forklart at det var tre, forholdsvis korte menn av utenlandsopprinnelse, kanskje i 25-års alderen, som kom på døra og brutalt slo dem ned etter å spurt om å fylle en vannflaske og å få låne toalettet.

Den ene snakket norsk med østlandsdialekt, sier operasjonsleder Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet i kveld.

Da de kom inn ble ekteparet brutalt slått ned og ranet. Mannen i 80-årene ble påført alvorlige hodeskader og kvinne hadde vondt i kjeven etter å ha blitt slått ned. En klokke og et bankkort var det første som ble meldt savnet fra huset etter at de tre mennene forsvant og ekteparet fikk ringt politiet en drøy halvtime etter at det ringte på døra.

Det samme moduset ble brukt under et hjemmeran på Langhus i Ski på mandag. Da ble en 84 år gammel kvinne slått ned og fikk dunket hodet flere ganger i gulvet etter å ha lukket opp døren for noen som ringte på og ba om vann.

BMW stasjonsvogn - Det var tre personer som ringte på hos kvinnen på Langhus ved 18-tiden mandag kveld. Vitner har sett en mørk BMW stasjonsvogn med sota ruter, muligens klare lykteglass og blinklys. De fleste tipsene går ut på at bilen hadde utenlandske skilter, muligens italienske, sier operasjonsleder Bjørn Jakobsen i Follo politidistrikt til Dagbladet.

BMW'en som ble stoppet i Sande i kveld, er en stasjonvogn med utenlandske skilter.

Da politiet stanset bilen i ettermiddag ble det kastet et bankkort ut av vinduet fra BMW`en - dette tilhører en eldre mann i Vestfold som fikk dette frastjålet tidligere i dag, ifølge Abrahamsen.

Ring politiet! Politiet utelukker ikke de fem personene står bak flere lignende ran der de spør om vann.

- Dersom personer har blitt utsatt for noe lignende, ta kontakt med det lokale politiet, sier Abrahamsen.