Politiet mener de står overfor et drap

En mann ble funnet i bagasjerommet på en bil i sondreveien på Montebello i Oslo.

DØD MANN I BAGASJEROM: En mann ble funnet i bagasjerommet på en bil i Sondreveien på Montebelloi i Oslo. Politiet mener de står overfor et drap. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
DØD MANN I BAGASJEROM: En mann ble funnet i bagasjerommet på en bil i Sondreveien på Montebelloi i Oslo. Politiet mener de står overfor et drap. Foto: Jon Terje Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POLITIHUSET PÅ GRØNLAND:(Dagbladet): I går kveld rundt klokka 22 fant en politipatrulje en død mann i bagasjerommet på en bil parkert på Montebello vest i Oslo, etter at naboen Sondre Wisted-Thu meldte fra til politiet.

Politiet har nå slått drapsalarm, etter å ha holdt pressekonferanse om funnet i dag klokka 12.

Etterforskes som drap - Skadene på den personen vi fant er av en sånn karakter at vi åpnet drapsetterforskning, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Hun vil ikke bekrefte at avdøde ble funnet bilens bagasjerom.

Politiet vil ikke si noe om dødsårsaken, men skadene på offeret gjør at de etterforsker det som et drap. De er heller ikke sikre på om funnstedet er det samme som drapstedet.

- Det er det for tidlig å si noe om. Våre kriminalteknikere jobber med å finne ut om drapet skjedde i bilen eller et annet sted, sier Rohde.

Hun opplyser at den avdøde vil bli obdusert fredag eller lørdag.

Uvisst hvor lenge Politiet vil ikke kommentere om vet hvem som eier bilen, og kan ikke bekrefte hvor lenge den har stått der.

- Ting tyder på at mannen ikke har ligget i bilen over lengre tid, sier Rohde videre.

Bilen skal være av typen Volkswagen Passat.

Etter hva Dagbladet får opplyst har politiet grunn til å tro at den døde mannen er polsk statsborger, men politiet vil ikke bekrefte dette.

Politiet fikk melding torsdag klokka 18.53 om en feilparkert bil. Klokka 21.30 var politiet på stedet og 21.37 meldte de saken videre til krimvakta.

Mannen som meldte fra om den feilparkerte bilen til politiet, Sondre Wisted-Thu, så rett ned på snuplassen der liket ble funnet fra leiligheten sin i Sondreveien.

- Jeg så bilen først søndag morgen. Den sto parkert alene, jeg så aldri inn i bilen. Jeg synes det var rart at den hadde stått der så lenge, det er ikke lov å parkere der. Så i går kveld kontakta jeg politiet, sier han til Dagbladet


Dagbladet har også snakket med en annen nabo som også så bilen, og synes det var merkelig at bilen sto parkert på snuplassen.

Ønsker vitneobservasjoner - Politiet ønsker vitneobservasjoner fra så langt som en uke tilbake i tid, og alle observasjoner er av interesse sier Rohde.

FUNNSTEDET: Det var på denne snuplassen på Montebello i Oslo at den drepte ble funnet torsdag kveld. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
FUNNSTEDET: Det var på denne snuplassen på Montebello i Oslo at den drepte ble funnet torsdag kveld. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer

Lensmann Einar Svendsen i Aurskog-Høland forteller Romerikes Blad at den aktuelle bilen hvor liket ble funnet disponeres av en mann fra Aurskog-Høland.

- Vi vet ikke hvem som ble funnet død i bilen, men mannen som disponerer bilen ble meldt savnet til oss i går kveld. Det var mannens kone som oppsøkte politiet, forteller lensmannen.

De opplysningene vil ikke politiet i Oslo bekrefte overfor Dagbladet.

- Vi vet ikke hvem mannen er, og derfor er heller ingen av de pårørende formelt varslet. Vi har heller ingen mistenkte i saken, forteller sier Rohde.

Det er ikke blitt gjort funn på stedet, som tilsier at det er et spesielt miljø som skal etterforskes. Politiet vet heller ikke om de jakter én eller flere gjerningsmenn.

BEKREFTER DRAP: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier det dreier seg om et drap. Foto : Thomas Haugersveen
BEKREFTER DRAP: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier det dreier seg om et drap. Foto : Thomas Haugersveen Vis mer