RØDE KORS: Politiet har gått inn i leiligheten til den savnede kvinnen med hund, og Røde Kors gjør seg klare for søk i nærområdet. Foto: Geir Otto Johansen / Dagbladet.
RØDE KORS: Politiet har gått inn i leiligheten til den savnede kvinnen med hund, og Røde Kors gjør seg klare for søk i nærområdet. Foto: Geir Otto Johansen / Dagbladet.Vis mer

Politiet mener det er begått en straffbar handling

Har gått inn med hund i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet rykket i dag ut til en leilighet i Trondheim sentrum etter at de klokka 06.58 mottok en melding om at en kvinne i 40-årene var savnet. Vitner på stedet opplyste til Dagbladet at politiet var bevæpnet.

- Omstendighetene rundt saken gjør at vi mener det er begått en straffbar handling, sier politiinspektør Per Morten Brobakke ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Ved 13.15-tida skal politiet har gått inn i leiligheten med hund. Samtidig skal Røde Kors være i gang med å søke etter den savnede kvinnen i nærområde.

Han bekreftet også til Adresseavisa at de i dag har hatt mannen som meldte fra om den savnede kvinnen i avhør.

- Han er ikke siktet eller mistenkt i saken, sier Brobakke.

Han vil ikke gå inn på hva som har kommet frem i avhøret.

- På nåværende tidspunkt er det ikke mye vi kan gå ut med, sier han.

Mottok bekymringsmelding i morges - Vi fikk inn en melding om at en kvinne kunne ha vært utsatt for skade på denne adressen. Vi rykket ut til stedet og fant ingen som var kommet til skade, men det var spor som ikke kunne utelukke at det hadde skjedd noe kriminelt, sier innsatsleder Per Ivar Olsen til Dagbladet.

Nå er krimteknikere, brannvesen og bevæpnet politi i gang med å undersøke leiligheten og området rundt der kvinnen sist ble sett.

I en pressemelding ved 09-tida skriver politiet:

- Politiet fikk melding om en saknet person fra Trondheim sentrum i dag kl 0658. Den saknede er en kvinne i 40-årene. Det er funnet blodspor i den leiligheten hun sist ble sett i tidligere i natt. Dette har medført at politiet ikke utelukker at en kriminell handling står bak forsvinningen.

Satt inn store ressurser Politiet har etablert stab og har satt inn store ressurser i form av kriminaltekniske undersøkelser, søk med egne politiressurser og etterforskere. Også Trondheim Brann og redningstjeneste bistår med søk i Nidelva.

UNDERSØKER STEDET: Krimteknikere, brannvesen og bevæpnet politi jobber torsdag morgen med å finne ut hvorfor en kvinne i 40-årene har forsvunnet fra en leilighet i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / Dagbladet.
UNDERSØKER STEDET: Krimteknikere, brannvesen og bevæpnet politi jobber torsdag morgen med å finne ut hvorfor en kvinne i 40-årene har forsvunnet fra en leilighet i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / Dagbladet. Vis mer

Per Ivar Olsen sier at eieren av leiligheten nå blir avhørt av politiet og at det drives utspørring av naboer i området.

- Det er fortsatt uklart for oss hvem eller hvor mange som har vært til stede i leiligheten, sier Olsen.

Kvinnen som er meldt savnet skal ha tilhold i leiligheten.
 
Politiet ønsker tips fra publikum på telefon 73899353.

Dagbladet oppdaterer saken.