Politiet mener drapssiktet solgte sex i «dødens bygård»

41-åringen som innrømmer å ha drept sin russiske kjæreste ble nylig anmeldt for hallikvirksomhet.

 VARETEKTSFENGSLET:  41-åringen, som har innrømmet å ha drept sin russiske kjæreste, samtykket i går til varetektsfengsling i fire uker. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
VARETEKTSFENGSLET: 41-åringen, som har innrømmet å ha drept sin russiske kjæreste, samtykket i går til varetektsfengsling i fire uker. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går lot den drapssiktede 41-åringen seg varetektsfengsle i fire uker for drapet på sin kjæreste fra Russland. Politiet har ikke brakt kvinnens identitet på det rene, men jobber etter det Dagbladet erfarer ut fra at det er en 24 år gammel russisk kvinne som er drept med stump vold.

 —Vi har en idé om hvem dette er, men håper DNA-analyser kan fastslå hennes identitet. Vi er i kontakt med blant annet den russiske ambassaden, sier politiadvokat Mette Haldorsen til Dagbladet.

Det var mandag at 41-åringen oppsøkte en venninne i politiet og fortalte hva som hadde skjedd. Det ledet politiet til mannens leilighet i Gamlebyen der de fant den døde kvinnen, men politiet mener drapet skjedde allerede før helga.

Hallikanmeldt For cirka tre uker anmeldte politiet den drapssiktede 41-åringen for hallikvirksomhet. Politiet i Oslo skal etter det Dagbladet forstår ha oppsøkt mannens leilighet etter å ha sporet en sex-annonse på internett til leiligheten han bodde i. 41-åringen har vært i avhør om påstandene.

—Dette stiller min klient seg fullstendig uforstående til. Han sier han ikke har noe med det å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat Helene Elness. Politiet bekrefter anmeldelsen.

—Da politiet oppsøkte leiligheten åpnet en kvinne døra. Hun innrømmet at hun solgte sex fra leiligheten, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til Dagbladet.

Stripperdørvakt Den 41 år gamle Oslo-mannen jobbet inntil for et par år siden som brannmann i hovedstaden. Det var en preget og alvorstynget mann som stilte opp i Oslo tingrett i går.

—Han er lei seg og veldig sjokkert over det som har skjedd. Det viktigste for ham er at barna hans blir skjermet og får beskjeden om det som har hendt på en skånsom måte, sier mannens forsvarer.

Ved siden av å jobbe som brannmann i Oslo hadde siktede også en bijobb som dørvakt på en av hovedstadens populære strippeklubber, får Dagbladet bekreftet fra flere kilder.

—Han var en dyktig og respektert dørvakt. Det var en trygghet for oss at han også var ansatt i brannvesenet. Han sluttet plutselig for ti år siden på grunn av personlige problemer, sier eier av strippeklubben String, Magnus Morland til Dagbladet.

—Var alene Elness forteller at den siktedes kjæreste tidvis oppholdt seg i mannens leilighet uten at han selv var til stede.

— Han har i ettertid blitt kjent med at det har vært en ulovlig virksomhet der, sier Elness.

Det skal ikke ha vært kjæresten, men en annen kvinne som åpnet da politiet kom på døra. Den videre etterforskningen av den angivelige hallikvirksomheten er, etter det Dagbladet forstår, et interessant spor i jakten på å finne et mulig motiv i drapssaken. 

Politiet skal ha oppsøkt leiligheten to ganger. Første gang åpnet kvinnen som innrømmet at hun solgte sex. Den nå drepte russiske kvinnen skal også ha vært til stede. Da politiet ankom leiligheten for et oppfølgingsbesøk var den andre andre kvinnen borte. Politiet tror hun i mellomtida hadde reist hjem til Russland.