Politiet mener fire norske narkoselgere har omsatt for millioner i virtuell valuta på mørkenettet

Mener de fire er sentrale i narkosalg til hele landet.

UTRADISJONELL ETTERFORSKNING: Kripos mener betaling av den ulovlige narkotikaen er gjort ved såkalt virtuell valuta. Handelen, som har foregått på anonymiserte netteverkstjenester, gjør etterforskningen vanskelig for politiet. Her politiadvokat Richard Beck Pedersen. Foto: Kripos (innfelt), Jon Olav Nesvold/NTB scanpix
UTRADISJONELL ETTERFORSKNING: Kripos mener betaling av den ulovlige narkotikaen er gjort ved såkalt virtuell valuta. Handelen, som har foregått på anonymiserte netteverkstjenester, gjør etterforskningen vanskelig for politiet. Her politiadvokat Richard Beck Pedersen. Foto: Kripos (innfelt), Jon Olav Nesvold/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire menn mellom 28 og 31 år er pågrepet og siktet i narkoaksjonen «Det mørke nettet», mistenkt for salg av narkotika på anonymiserte nettjenester. Alle de fire er siktet for grov overtredelse av narkotikalovgivningen.

Mørkenettet er en tjeneste som via kryptering gjør at brukerne i stor grad kan skjule sin identitet for myndighetene.

Kripos har hatt en pågående aksjon der fire menn har blitt pågrepet, og de har beslaglagt en stor mengde materiale som skal gjennomgås. I tillegg har politiet avdekket en narkotikaplantasje. Politiet mener det er solgt flere ulike typer stoffer, deriblant narkotika som vokser på planter og pulverstoff.

Millionbeløp i virtuell valuta Politiet mener de fire mennene, som er pågrepet i Skien og Oslo har omsatt for millionbeløp som følge av narkotikasalget.

- Akkurat nå etterforsker vi salg som er gjort i Norge. Det er flere internasjonale markedsplassser for ulovlig salg på dypnettet, men foreløpig vil jeg ikke si om dette er deres egen portal eller en større markedsplass, sier Eilif Ofigsbø, avdelingsleder for teknologi og operative tjenester i Kripos, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer