Politiet mener han sendte sexmeldinger til seks kvinner mens sønnen (22 mnd) døde i en glovarm bil

Siktet for drap og barnemishandling.

I TÅRER: Ross Harris gråt under fengslingsmøtet i Cobb County i Georgia torsdag. Foto: REUTERS/Kelly Huff /Pool
I TÅRER: Ross Harris gråt under fengslingsmøtet i Cobb County i Georgia torsdag. Foto: REUTERS/Kelly Huff /Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 18. juni døde den 22 måneder gamle sønnen til Justin Ross Harris (33), Cooper, da Harris forlot ham i en glovarm bil i Cobb County i delstaten Georgia i sju timer mens han selv gikk på jobb. Det skal ha vært så mye som 33 grader den dagen Cooper døde, og saken ryster nå USA.

I et fengslingsmøte i Cobb County torsdag i tegnet påtalemyndigheten et enda mer sjokkerende bilde av Harris som en utro ektemann som ønsket et barnløst liv.

- Sendte nakenbilder - Da nyheten om sønnens død ble kjent, ble det framstilt som en tragisk feil begått av en distre far. Seiner har bevisene pekt mot noe mer illevarslende, og at noen av farens uttalelser til politi og ambulansepersonell som kom først til stedet, ikke hang sammen, sier Dana Pierce i Cobb County-politiet.

Ifølge siktelsen plasserte Harris sønnen i et barnesete i baksettet av sin Hyundai Tucson etter at de hadde spist frokost på en fastfood-restaurant. Deretter kjørte webutvikleren til arbeidsplassen sin en snau kilometer unna. Vanligvis leverte han sønnen i en barnehage på stedet han jobbet, men ikke denne dagen. I lunsjpausen skal han også ha kommet ut i bilen for å legge fra seg en gjenstand uten å foreta seg noe med sønnen.

Politietterforsker Phil Stoddard hevdet i retten torsdag at Harris sendte og mottok tekstmeldinger med seksuelt innhold fra seks kvinner mens sønnen døde i bilen. Noen av tekstmeldingene skal ha inneholdt nakenbilder, og en av jentene skal ha vært mindreårig, melder CNN.

Harris skal også ha besøkt en Reddit-side på nettet kalt «child-free» (barnløs journ.anm.) og lest fire artikler og søkt på internett etter opplysninger om hvordan overleve et fengselsopphold, ifølge Stoddard.

Kjørte med død sønn Nå er Harris siktet for drap og barnemishandling.

- At han gikk inn i bilen etter at barnet hadde dødd og dødsstivhet hadde satt inn, og at stanken i bilen skal ha vært overveldende på det det tidspunktet, og likevel kjørt et stykke før han gjorde noe som helst for å sjekke tilstanden til barnet, gjør at jeg mener det er skjellig grunn til de to siktelsene, sier dommer Frank Cox.

Vitner har fortalt politiet at Harris opptrådte uberegnelig da han svingte inn på parkeringsplassen til et kjøpesenter og ba om hjelp med sønnen.

- Herregud! Hva har jeg gjort? skal Harris ha sagt.

I retten gråt han.

- Lett å bli distrahert Politiet fortalte også i retten at meldinger mellom kona Leanna og Ross tydet på at de hadde hatt økonomiske problemer og trakk fram at de hadde to livsforsikringer på henholdsvis 2000 og 25000 dollar (om lag 12 000 og 150 000 kroner).

Harris´ forsvarer, Maddox Kilgore, mener at ingenting av det som ble presentert i retten indikerer at Harris med vilje etterlot sønnen i bilen, noe aktoratet må bevise for å få ham dømt etter siktelsen.

- Ross forlot en Chick-fil-A (restaurantkjede journ.anm.) og hadde hodet andre steder. Det er lett å bli distrahert når du sitter bak rattet. Alle blir det, sier Kilgore og fortalte at han selv hadde klart å glemme igjen matrester i bilen.

- Noen klarer å huske at de har glemt spaghetti i bilen etter 30 minutter, men Harris glemte ikke bare sønnen. Han fikk en epost fra sønnens barnehage i løpet av dagen og gikk ut til bilen for å legge fra seg noen lyspærer i bilen uten å huske Copper, svarte assisterende statsadvokat, Chuck Boring, ifølge CNN.

Harris erkjenner ikke straffskyld.

Da Cooper ble begravet lørdag sa Leanna Harris at hun støtter ektemannen.

- Er jeg sint på Ross? Absolutt ikke. Det har aldri vært i mine tanker. Ross er og var og vil være hvis vi får flere barn, en vidunderlig far. Cooper betydde hele verden for ham, sa hun, ifølge CNN.

STØTTER: Kona til Ross Harris, Leanna, støtter ektemannen og var til stede under fengslingsmøtet. Foto: AP Photo/Marietta Daily Journal, Kelly J. Huff, Pool
STØTTER: Kona til Ross Harris, Leanna, støtter ektemannen og var til stede under fengslingsmøtet. Foto: AP Photo/Marietta Daily Journal, Kelly J. Huff, Pool Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer