Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener italieneren planla Etterstad-drapet

Siktelsen etter Etterstad-drapet utvidet.

ANGREP IFØRT DAMEKLÆR: Mannen var forkledd slik. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
ANGREP IFØRT DAMEKLÆR: Mannen var forkledd slik. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske Almir Ros (47), som angrep et homofilt samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag, er nå siktet for overlagt drap.

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag formiddag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap.

- Jeg kan bekrefte at siktelsen mot min klient er utvidet fra forsettlig til overlagt drap. Han har ikke tatt stilling til den nye siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til TV 2.

Mannen har samtykket til å bli varetektsfengslet, og fengslingsspørsmålet vil bli avgjort i en såkalt kontorforretning uten at han trenger å møte i retten.

Italieneren har erkjent straffskyld for drap på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Den drapssiktede mannen skal ha vært iført kvinneklær og en parykk med langt, lyst hår da han angrep samboerparet.

Politiet opplyser i en pressemelding at de har orientert pårørende og den fornærmede i saken om den endrede siktelsen og øvrig status i etterforskningen. Harald Stabell er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende.

- Familien ønsket bistand i denne triste og meget alvorlige saken. I dag har vi vært i et møte med politiet, hvor vi møtte alle de involverte. Brødrene hans var med, og det var et meget nyttig og informativt møte. Etterpå har jeg hatt en lengre konferanse med dem og foreldrene, sier Stabell til Dagbladet.

(Dagbladet/NTB)

SIKTET: Almir Ros.  Foto: Politiet / NTB scanpix
SIKTET: Almir Ros. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling