Politiet mener italieneren planla Etterstad-drapet

Siktelsen etter Etterstad-drapet utvidet.

ANGREP IFØRT DAMEKLÆR: Mannen var forkledd slik. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
ANGREP IFØRT DAMEKLÆR: Mannen var forkledd slik. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italienske Almir Ros (47), som angrep et homofilt samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag, er nå siktet for overlagt drap.

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag formiddag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap. - Jeg kan bekrefte at siktelsen mot min klient er utvidet fra forsettlig til overlagt drap. Han har ikke tatt stilling til den nye siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til TV 2.

Mannen har samtykket til å bli varetektsfengslet, og fengslingsspørsmålet vil bli avgjort i en såkalt kontorforretning uten at han trenger å møte i retten. Italieneren har erkjent straffskyld for drap på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Den drapssiktede mannen skal ha vært iført kvinneklær og en parykk med langt, lyst hår da han angrep samboerparet. Politiet opplyser i en pressemelding at de har orientert pårørende og den fornærmede i saken om den endrede siktelsen og øvrig status i etterforskningen. Harald Stabell er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer