Politiet mener Klæbu-overfallet er oppdiktet

Kvinnen som angivelig ble knivstukket og fikk boligen påtent er siktet for falsk anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no):Politiet i Sør-Trøndelag har siktet kvinnen som angivelig ble knivstukket og fikk boligen forsøkt påtent, i Klæbu.

Kvinnen er siktet for å ha kommet med en falsk anmeldelse, og at hendelsen som har rystet lokalsamfunnet i Klæbu ikke har skjedd.

Ektemannen mistenkt
Den oppsiktsvekkende vendingen i saken kom under en orientering for pressen på politihuset i Trondheim i formiddag. Klæbu-lensmann Marit Fostervold Johansen, og politiinspektør Alf Rune Nilsen orientere om saken.

Kvinnens ektemann, som var den som varslet politiet, har nå status som mistenkt og blir også siktet for falsk anmeldelse. Det er uklart om politiet knytter han til selve skadene, eller om kvinnen har påført disse selv.

Fryktet rasistangrep
Det var den 23. juli politiet fikk melding om at en kvinne var blitt knivstukket av to menn i sitt hjem i Klæbu. Mennene skull e også ha prøvd å sette fyr på boligen. Kvinnens ektemann varslet politiet.


Den afrikanske barnefamilien har flere ganger tidligere blitt utsatt for mobbing og angrep som blant annet knyttes til rasisme.


Kommuneledelsen trodde den hadde fått bukt med problemet, men etter den nye hendelsen fryktet ordfører Jarle Martin Gundersen at det kan ha vært rasistiske motiver bak også denne.

Ordføreren bor selv 300 meter unna åstedet og hilser jevnlig på den rammede familien.

- Dette er forferdelig tragisk. Man kan tenke seg selv den utryggheten man føler etter en slik hendelse. Sånt er ikke tilfeldig - når en person går inn i noens hjem og knivstikker en kvinne, sa Gundersen til Dagbladet etter hendelsen.


Plaget av guttegjeng

Den vondeste hendelsen før gårsdagens angrep var da en 17-åring i desember i fjor kom inn i huset og blant annet tok kvelertak på mannen som bor der.

«Jeg skal drepe dere negre», ropte gutten, som ble dømt til samfunnsstraff.

Den dømte 17-åringen er ikke  mistenkt i den nye saken.

- I en periode sto en guttegjeng bak mobbing av denne familien. Det begynte relativt uskyldig, før de stadig tøyde grensene. Fra for eksempel kasting av snøballer, tok man ett skritt til og ett skritt til, så var familien plutselig blitt mobbeofre. Det er noe vi ikke skal ha i vårt lokalsamfunn, og vi klarte den gang å bryte opp i situasjonen, forteller ordføren.