Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener kvinnen ble hengt

Tror ektemannen (54) står bak udåden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapssaken på Lillehammer tok en dramatisk vendig i går da politiet utvidet siktelsen mot ektemannen (54) fra legemsbeskadigelse til drap.

Politiet mener han har hengt sin 25 år gamle kone, skriver VG i dag.

54-åringen skal framstilles for varetektsfengsling klokka 12 i dag, der det vil bli begjært lukkede dører.

- Av hensyn til etterforskningen kommenterer vi ikke døds-årsaken ennå. Utvidelsen av siktelsen har sin bakgrunn i Kripos sine tekniske undersøkelser, vitneavhør og avhør av siktede, sier politiinspektør Olav Sørby til Dagbladet.no.

Mannen innrømmet overfor politiet å ha slått kona si, men slaget skal ikke være dødsårsaken.

Politikilder og personer med familiær tilknytning til siktede sier til VG at den døde skal være hengt. Politiet mener de har skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha utført udåden.

Nekter for drap 

Siktede har en annen forklaring. Han sier han forlot leiligheten etter at slaget falt. Da han kom tilbake etter rundt 15 minutter fant han henne hengt. Politiet knytter imidlertid ikke lit til forklaringen.

NY POLITITEORI:  Siktelsen mot den norske ektemannen til kvinnen (25) som ble funnet død onsdag, ble i går overraskende utvidet. Kvinnen skal ha mistet livet ved henging. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
NY POLITITEORI: Siktelsen mot den norske ektemannen til kvinnen (25) som ble funnet død onsdag, ble i går overraskende utvidet. Kvinnen skal ha mistet livet ved henging. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Den nygifte kvinnen ble funnet død ved 16-tiden onsdag. Ektemannen ble pågrepet på stedet neste umiddelbart. Etter at obduksjonrapporten var klar dagen etter ga politiet uttrykk for at mannen skulle slippes fri fredag, men i stedet ble siktelsen utvidet.


Avhør avgjørende

54-åringen satt i lange politiavhør i går. Detaljer mannen kom med i avhørene var avgjørende for siktelsen.

- På grunnlag av avhør med siktede og de tekniske undersøkelsene har vi besluttet å utvide siktelsen, sier politiadvokat Eystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

54-åringens advokat, Lorentz Stavrum, ble veldig overrasket over den utvidede siktelsen.

- Jeg har vært til stede ved det første avhøret, og mitt inntrykk var at politiet hadde avklart mannens sak, uttalte Stavrum etter at det ble kjent.

Rømte fra fattigdom

Den litauske kvinnen giftet seg med siktede på tinghuset i Lillehammer for bare noen uker siden. Familien til den døde 25-åringen forteller at kvinnen rømte fra fattigdom i Litauen og håpet på et bedre liv i Norge.

image: Politiet mener kvinnen ble hengt

Samme dag som hun ble funnet drept snakket hun med tanten sin via et webkamera.

- Hun klaget ikke på noe. Jeg hørte hun spilte musikk på rommet, forteller tanten til den litauske avisen Lietuvos Rytas.

Kort tid etter oppsto det en krangel mellom ektefellene, og hun ble funnet død i leiligheten. Det var ektemannen som varslet politiet.

ÅSTEDET: Kvinnen (25) ble funnet død i denne boligen på Lillehammer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media