Politiet mener Liga (32) ble voldtatt og drept i India

To menn pågrepet og siktet.

SØSTRE: Liga Skromane (t.h.) sammen med søsteren Ilze. De to reiste sammen til India i februar. Foto: Newslions / SWNS / NTB Scanpix
SØSTRE: Liga Skromane (t.h.) sammen med søsteren Ilze. De to reiste sammen til India i februar. Foto: Newslions / SWNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): India har fått et trist rykte etter en mengde mye omtalte voldtekter av jenter og kvinner - men nå mener politiet at en turist er blitt offer, noe som er en sjeldenhet. To menn er pågrepet og siktet etter at den Irland-bosatte latviske forretningskvinnen Liga Skromane (32) ble funnet død for to uker siden, melder CBS News.

Hengt i tre

Skromane led av depresjon og reiste i februar til den sørvestlige delstaten Kerala sammen med søsteren Ilze for å motta ayurvedisk terapi. Hun ble meldt savnet av søsteren allerede 14. mars, da at hun ikke kom tilbake til behandlingssenteret etter en strandtur.

En stor leteaksjon ble iverksatt, men først 20. april ble liket av Skromane funnet i en mangroveskog - hun var hengt opp i et tre. Politiet trodde først at 32-åringen hadde tatt sitt eget liv, men hennes irske samboer insisterte på at dødsfallet skulle etterforskes.

Obduksjonen viste at Skromane ble dopet ned før hun ble drept ved stump vold mot halsen.

Politiet jobber nå ut fra teorien at Skromane ble kontaktet av de to siktede mennene ved stranda, og at de vant hennes tillit ved å utgi seg for å være turistguider. Så dopet de henne ned, før de tok henne med til mangroveskogen for å voldta henne, ifølge Irish Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer