Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener Liga (32) ble voldtatt og drept i India

To menn pågrepet og siktet.

SØSTRE: Liga Skromane (t.h.) sammen med søsteren Ilze. De to reiste sammen til India i februar. Foto: Newslions / SWNS / NTB Scanpix
SØSTRE: Liga Skromane (t.h.) sammen med søsteren Ilze. De to reiste sammen til India i februar. Foto: Newslions / SWNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): India har fått et trist rykte etter en mengde mye omtalte voldtekter av jenter og kvinner - men nå mener politiet at en turist er blitt offer, noe som er en sjeldenhet. To menn er pågrepet og siktet etter at den Irland-bosatte latviske forretningskvinnen Liga Skromane (32) ble funnet død for to uker siden, melder CBS News.

Hengt i tre

Skromane led av depresjon og reiste i februar til den sørvestlige delstaten Kerala sammen med søsteren Ilze for å motta ayurvedisk terapi. Hun ble meldt savnet av søsteren allerede 14. mars, da at hun ikke kom tilbake til behandlingssenteret etter en strandtur.

En stor leteaksjon ble iverksatt, men først 20. april ble liket av Skromane funnet i en mangroveskog - hun var hengt opp i et tre. Politiet trodde først at 32-åringen hadde tatt sitt eget liv, men hennes irske samboer insisterte på at dødsfallet skulle etterforskes.

Obduksjonen viste at Skromane ble dopet ned før hun ble drept ved stump vold mot halsen.

Politiet jobber nå ut fra teorien at Skromane ble kontaktet av de to siktede mennene ved stranda, og at de vant hennes tillit ved å utgi seg for å være turistguider. Så dopet de henne ned, før de tok henne med til mangroveskogen for å voldta henne, ifølge Irish Times.

- De ga henne stoffet og begynte å misbruke henne. Da hun gjorde motstand, drepte de henne, sier Keralas politisjef Loknath Behera.

- Arrangert

Liket var sterkt forråtnet, og obduksjonen avdekket ikke bevis for at 32-åringen ble voldtatt. Politiet er imidlertid ikke i tvil, og sikter til det totale bevisbildet. Etterforskerne mener videre at liket ble arrangert på en slik måte at det skulle se ut som selvmord.

To dager etter likfunnet ble de to lokale mennene pågrepet og siktet, etter at politiet bl.a. kryssjekket eventuelle mistenktes mobildata mot åstedet. Ifølge Manoj Abraham, politisjef i delstatshovedstaden Thiruvananthapuram, er mennene narkoforbrytere, og den ene har en historie med seksuelt misbruk.

Skromane ble kremert torsdag.

- Elsket Kerala

Den latviske kvinnen har i en årrekke bodd i Dublin med samboeren, som reiste til India da hun ble meldt savnet i midten av mars.

- Hun elsket Kerala og mottok masse kjærlighet og støtte, sier søsteren Ilze Skromane til NDTV.

UKJENT LEGE: Overvåkningskameraet på et sykehus i India viser en mann som tar seg inn på intensivavdelingen. Mannen utga seg for å være en lege, og han gikk rett inn og voldtok en kvinne som hadde født bare timer før. Video: Politiet i HaryanaVis mer Vis mer

India har de siste åra vært åsted for en rekke voldtekter, ofte mot mindreårige jenter, og ofte med flere gjerningsmenn. Seinest torsdag ble ei 16-årig jente voldtatt av to menn i den nordvestlige delstaten Jarkhand, og deretter brent i hjel fordi familien sa ifra til det lokale landsbyrådet. 14 menn er siktet i saken, ifølge påtalemakten.

Dette er heller ikke første gang turister er fornærmet i en indisk voldtektssak. I fjor vår ble en irsk 28-årig kvinne funnet voldtatt og drept på turiststedet Goa, og i 2016 forklarte en amerikansk kvinne i 30-åra at hun ble dopet ned og gjengvoldtatt på et luksushotell i New Delhi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media