Politiet mener mannen i 40-åra planla å holde barn fanget i denne kjelleren

- Vi er fornøyde med at vi kan ha avverget at straffbare handlinger ble begått der.

SKREKKJELLER: Politiet i Vestoppland mener en mann i 40-åra planla å holde barn fanget i kjelleren. Foto: Politiet
SKREKKJELLER: Politiet i Vestoppland mener en mann i 40-åra planla å holde barn fanget i kjelleren. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra i Vestoppland er siktet for forsøk på frihetsberøvelse. Mannen ble pågrepet i mai, skriver TV2.

Ifølge kanalen skal siktede ha funnet barn på sosiale medier, kartlagt hvor de bodde og besøkt flere titalls adresser flere steder i Norge og i Sverige.

- Det er muligheter for at vi har avverget det dette rommet var ment brukt til. Vi er fornøyde med at vi kan ha hindret at det ble begått straffbare handlinger der, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Oppsøkte 70 adresser Den siktede mannen skal ha funnet barn via sosiale medier og har oppsøkt rundt 70 adresser i Norge og sverige.

- Det er bekymringsfullt, men ikke avdekket noe under etterforskingen som tilsier at det er allerede var skjedd noe på dette rommet (kjelleren journ. anm.) eller i tilknytning til adressene som var lagret på siktedes GPS - ei heller i forbindelse med de leiebilene politiet er kjent med at siktede har disponert. Det dreier seg om rundt 40 adresser i Sverige og 30 adresser i Norge som er lagret på denne GPSen, sier Dalsveen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.