Politiet mener milliardær­ekteparet ble drept

De har derimot ikke pågrepet noen i den mystiske drapssaken ennå.

DØDE: Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem før jul. Politiet har fastslått at de to ble kvalt. Foto: The Globe and Mail / Janice Pinto / via REUTERS / NTB scanpix
DØDE: Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem før jul. Politiet har fastslått at de to ble kvalt. Foto: The Globe and Mail / Janice Pinto / via REUTERS / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før jul ble milliardærekteparet Barry (75) og Honey (70) Sherman funnet døde i sitt eget hjem i Toronto i Canada. Siden har det vært spekulert på om det dreier seg om et drap og selvdrap, eller om noen har drept ekteparet.

Etter at resultatet av obduksjonen kom, opplyste politiet i Toronto om at ekteparet ble kvalt. De omtalte også dødsfallene som «mistenkelige», og startet dermed drapsetterforskningen umiddelbart.

Fredag - seks uker seinere - konkluderer politiet med at paret ble drept. Men det virker derimot ikke som om de har klart å løse mysteriet helt ennå.

Politietterforsker Susan Gomes ønsker ikke å kommentere verken eventuelle mistenkte gjerningspersoner, eller motiver, ifølge BBC.

Samtidig hevder hun at politiet har vært i kontakt med «en betydelig mengde mennesker» i forbindelse med etterforskningen.

- Vi har tilstrekkelig med bevis til å konkludere med at dette var et dobbeltdrap, og at Barry og Honey Sherman faktisk var et mål for gjerningspersonene, sier Gomes ifølge nyhetsbyrået AP.

«Sjokkerte»

Ekteparets familie har tidligere reagert sterkt på den første teorien om at det dreide seg om drap og selvdrap.

«Våre foreldre delte en entusiasme for livet og et engasjement for sin familie og sitt samfunn som er helt uforenelig med ryktene som beklageligvis har sirkulert i media om omstendighetene rundet deres dødsfall.

Vi er sjokkerte, og synes det er uansvarlig at politikilder skal ha informert media om en teori som verken deres familie, venner eller kolleger tror er sann», heter det i en uttalelse fra Sherman-familien, skriver Toronto Star.

ETTERFORSKNING: Her jobber politiet utenfor ekteparets bolig dagen etter de ble drept. Foto: Chris Helgren / Reuters ( NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Her jobber politiet utenfor ekteparets bolig dagen etter de ble drept. Foto: Chris Helgren / Reuters ( NTB Scanpix Vis mer

Privatetterforskere på saken

Seinere leide ekteparets familie inn egne privatetterforskere i håp om å komme nærmere et svar i den mystiske drapssaken. Etterforskerne foreslo at flere gjerningsmann kunne stå bak drapet.

De har, ifølge CBC Toronto, gjort funn som tyder på at paret ble brutalt drept av flere gjerningsmenn.

Både Barry og Honey skal ha blitt kvalt av lærbelter som var festet til et rekkverk ved bassenget deres. Hendene deres skal ha vist tegn på at de på et tidspunkt var bundet sammen. Ingen tau eller liknende redskaper som kan brukes til å binde hendene deres skal ha blitt funnet.

Dessuten tror etterforskerne at paret ble drept to dager før de ble funnet, da Honey ble funnet i de samme klærne hun sist ble sett i 13. desember.

Hun skal dessuten ha slåss med gjerningspersonene, tror etterforskerne, da hun ble funnet med kutt på leppene og nesa, sittende i sitt eget blod. ​

Ekteparets nabo er ikke overrasket over at privatetterforskerne har en annen konklusjon:

- De ville ikke gjort noe slikt. De ville ikke endt det på den måten, sa han til CBC Toronto. ​

Styrtrik

Avdøde Barry Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex i 1974. Legemiddelfirmaet vokste fra å ha bare to ansatte, til å bli Canadas største selskap i legemiddelindustrien.

Nylig anslo Canadian Business Shermans formue til omtrent 32 milliarder kroner, noe som gjorde ham til den 15. rikeste personen i Canada.

Like før de gikk bort, la ekteparet ut huset sitt til salg for 5,4 millioner dollar. Og det var eiendomsmekleren som fant dem døde da han oppsøkte huset etter å ha mislyktes med å komme i kontakt med dem.