Politiet mener Nokas-raneren Betew bestilte drap på «Onkel Skrue»

Er nå siktet for bestillingsdrap.

- ATTENTATPLANER:  Imran "Onkel Skrue" Saber er tiltalt for heleri av flere millioner kroner i perioden 1999 til 2009. Politiet etterforsker også et attantat mot Saber, og fire menn er siktet i saken. Foto: Finest.se
- ATTENTATPLANER: Imran "Onkel Skrue" Saber er tiltalt for heleri av flere millioner kroner i perioden 1999 til 2009. Politiet etterforsker også et attantat mot Saber, og fire menn er siktet i saken. Foto: Finest.seVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener den 37 år gamle Nokas-raneren og Bandidos-profilen Lars Harnes (47) hadde en rekke hemmelige møter i Oslo hvor han planla drapet på Imran «Onkel Skrue» Saber, ifølge VG.

Politiet tror ifølge avisa at det var Nokas-raner Metkel Betew som bestilte drapet og har utvidet siktelsen mot Betew til også å gjelde bestillingsdrap på Saber.

Harnes pågrepet Harnes ble pågrepet utenfor garasjeanlegget i bygården der Saber bor. Han var da bevæpnet, maskert og tildekket med materialer som skulle forhindre at han la igjen biologiske spor, ifølge politiets teori.

Totalt 16 personer ble pågrepet da politiet aksjonerte om morgenen 17. august, blant dem Betew, som regnes for å være leder for narkoligaen.

Endring i siktelser Betew skal dessuten ha planlagt ran av en verditransport på et fly. Han er fra før sentral i den betydelige narkotikasaken som er under etterforskning i Oslo politidistrikt.

- Jeg kan bekrefte at det er endringer i siktelsen når det gjelder fire personer i saken. Disse endringene vil bli tatt med i fengslingsgrunnlaget under fengslingsmøtene som skal holdes tirsdag og onsdag denne uken, sier en politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Advokat Marius Dietrichson, som forsvarer Betew, ønsker ikke å kommentere saken før han har diskutert utvidelsen med 37-åringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram