Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener prest har diktet opp drapstrusler

Nå har Statsadvokaten bedt politiet etterforske saken ytterligere. - Jeg har ikke gjort dette, sier presten.

TRUET: Dette arket, som var dynket i tennvæske, fant sokneprest Arne Skare i bilen sin. Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen
TRUET: Dette arket, som var dynket i tennvæske, fant sokneprest Arne Skare i bilen sin. Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) I slutten av april i år meldte sokneprest Arne Skare ifra til politiet at han hadde funnet et bilde av seg selv som var dynket i tennvæske og stukket fast i nakkestøtten på bilen hans med kniv.

- Det er ubehagelig og skremmende, sa Arne Skare, sokneprest i Valle og Bykle, til Dagbladet i april.

Det var tredje gang i løpet av et halvt år at presten ble truet, skiver avisa Setesdølen. I forbindelse med disse truslene skal bremsene på bilen til presten ha blitt kuttet, ifølge Setesdølen.

Politiet tror ikke på presten
Agder politidistrikt mener Skare har diktet opp truslene. Saken er etterforsket og Skare er selv mistenkt i saken. Men i forrige uke fikk politiet i Agder beskjed om å etterforske saken ytterligere.

- Vi vil ha avklart noen omstendigheter litt nærmere. Jeg kan ikke gå inn på hva konkret dette innebærer av hensyn til etterforskningen, sier statsadvokat Jostein Johannessen til Dagbladet.

Kan bli nye avhør
Politiet i Agder har fått en frist på seg fram til 23. oktober til å ha etterforsket saken ferdig.

- Det kan bli foretatt nye avhør i saken, og det kan gjelde andre presten, sier Johannessen som understreker at han ikke kritiserer politiets arbeid.

- Jeg kan ikke si hva vi gjør før konklusjonen er klar. Det er helt og holdent statsadvokatens avgjørelse at vi skulle etterforske saken ytterligere, sier politiadvokat Folke Åmlid, i Agder politidistrikt.

- Presten vil komme seg videre
Arne Sakares forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, sier presten håper at saken snart er over.

- Han håper på en snarlig konklusjon slik at han får rede på hvor han står. Han ønsker å komme seg videre i livet, men står nå på stedet hvil som mistenkt. Det tar på å leve som dette, sier Søndervik Johansen til Dagbladet.

Skare har vært prest i Valle og Bykle i to og et halvt år. Han hadde først tenkt å bli boende og fortsette som prest i området på tross av truslene, men har nå valgt å flytte, skriver avisa Setesdølen.

Presten bor på hemmelig adresse et sted på Østlandet.

- Jeg forstår godt at Statsadvokaten ber om ytterligere etterforskning, for jeg står ikke bak noe av dette, har Skare sagt til Fædrelandsvennen.

- Trivelig kar
Dagbladet har snakket med en av sambygningene til Skare.

- Jeg oppfatter presten som en avbalansert og trivelig kar, sier mannen som ønsker å være anonym.

- Saken er veldig spesiell og bygdefolk i Setesdalen stiller seg helt uforstående til dette. Hvis presten er skyldig i egne trusler, er det absurd, men det jo ikke utelukkes, sier han.

HER ER PRESTEN: Sokneprest Arne Skare skal ha blitt truet tre ganger i løpet av et halvt år. Her er han foran presteboligen sammen med en politibetjent fra Agder politidistrikt. Bildet er tatt samme dag som presten fant en kriv i bilen sin. Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen.
HER ER PRESTEN: Sokneprest Arne Skare skal ha blitt truet tre ganger i løpet av et halvt år. Her er han foran presteboligen sammen med en politibetjent fra Agder politidistrikt. Bildet er tatt samme dag som presten fant en kriv i bilen sin. Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling