Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet mener siktede har forklart seg uriktig om egne og avdødes bevegelser

Forlenger varetektsfengsling av mannen som er sikta for falsk forklaring etter Veronica-dødsfallet.

BLE FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Sogndal etter å ha vært savnet i 17 dager. Foto: Privat
BLE FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Sogndal etter å ha vært savnet i 17 dager. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gulating lagmannsrett har onsdag besluttet at mannen som er sikta for falsk vitneforklaring etter Veronica-dødsfallet skal holdes fengslet til julaften, 24. desember. Han var opprinnelig varetekstfengslet fram til 7. desember, men kjennelsen ble anket.

Mannen er under brev- og besøksforbud.

Veronica (22) hadde vært savnet i tre uker da hun ble funnet død i Barsnesfjorden utenfor Sogndal etter nærmere tre ukers søk midt i november.

Falsk forklaring 29. november ble 45-åringen sikta for falsk forklaring i saken. Mannen er et sentralt vitne i saken, da han skal være den siste som så Veronica i live.

Politiet mener siktede har forklart seg uriktig om egne og avdødes bevegelser. Det han har forklart om dette skal ikke stemme overens med trafikkdata politiet har innhentet i saken, ifølge fengslingskjennelsen.

«Siktede som er et sentralt vitne har forklart seg uriktig om et viktig tidspunkt i hendelsesforløpet. Det er uklart for politiet hvorfor han forklarer seg uriktig», heter det videre.

Det understrekes i fengslingskjennelsen, slik det også har blitt av politiet tidligere, at mannen ikke er sikta for ha noe med forsvinningen eller dødsfallet å gjøre. Retten mener derfor at den falske forklaringen alene ikke utgjør en fare for bevisforspillelse, og det vises til at «de ulike forklaringene er nedtegnet skriftlig».

- ADHD-problematikk Mannen er også sikta for brudd på narkotikalovgivningen. Det ble beslagtlagt cirka ett kilo marihuana hjemme hos siktede da han ble pågrepet, står det i fengslingskjennelsen.

Forsvarer Trygve Staff er fornøyd med at lagmansretten slår fast at det ikke er grunnlag for å holde klienten i varetekt på grunn av den feilaktige forklaringen alene.

- De sier i klartekst at hvis det ikke hadde vært for cannabisforholdet, så ville han blitt løslatt, sier Staff til Dagbladet.

Han sier klienten beklaget for politiet at han hadde husket feil da han ble konfrontert med trafikkdata.

- Da han fikk se det sa han «sorry, det husket jeg ikke». Han har forklart at han har slitt med ADHD-problematikk, og at han var stresset i det første avhøret og at måtte ha husket feil. Det er ikke noe unaturlig i at han da opprettholdt forklaringen i de neste avhørene, sier Staff.
17 dager senere Til tross for den massive leteaksjonen manglet politiet manglet spor å gå etter i sitt søket. Kripos bisto politiet med en analytiker til å gå gjennom det tekniske utstyret. 

Etter å ha kartlagt hvilke klær som manglet i huset, gikk politiet ut med at Veronica trolig hadde på seg en blå fleecejakke og dongeribukse da hun forsvant.  

22-åringen ble sist sett lørdag 25. oktober og meldt savnet tre dager senere da hun ikke møtte opp til en avtale. Hun ble funnet død 17 dager seinere, i Barsnesfjorden, like ved der hun bodde i Årøy i Sogndal.

Obduksjonsrapporten gir ikke noe klart svar på hva som har skjedd med Veronica. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling