Politiet mener siktede har forklart seg uriktig om egne og avdødes bevegelser

Forlenger varetektsfengsling av mannen som er sikta for falsk forklaring etter Veronica-dødsfallet.

BLE FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Sogndal etter å ha vært savnet i 17 dager. Foto: Privat
BLE FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Sogndal etter å ha vært savnet i 17 dager. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gulating lagmannsrett har onsdag besluttet at mannen som er sikta for falsk vitneforklaring etter Veronica-dødsfallet skal holdes fengslet til julaften, 24. desember. Han var opprinnelig varetekstfengslet fram til 7. desember, men kjennelsen ble anket.

Mannen er under brev- og besøksforbud.

Veronica (22) hadde vært savnet i tre uker da hun ble funnet død i Barsnesfjorden utenfor Sogndal etter nærmere tre ukers søk midt i november.

Falsk forklaring 29. november ble 45-åringen sikta for falsk forklaring i saken. Mannen er et sentralt vitne i saken, da han skal være den siste som så Veronica i live.

Politiet mener siktede har forklart seg uriktig om egne og avdødes bevegelser. Det han har forklart om dette skal ikke stemme overens med trafikkdata politiet har innhentet i saken, ifølge fengslingskjennelsen.

«Siktede som er et sentralt vitne har forklart seg uriktig om et viktig tidspunkt i hendelsesforløpet. Det er uklart for politiet hvorfor han forklarer seg uriktig», heter det videre.

Det understrekes i fengslingskjennelsen, slik det også har blitt av politiet tidligere, at mannen ikke er sikta for ha noe med forsvinningen eller dødsfallet å gjøre. Retten mener derfor at den falske forklaringen alene ikke utgjør en fare for bevisforspillelse, og det vises til at «de ulike forklaringene er nedtegnet skriftlig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer