Politiet mener statens forslag var uspiselig

Arne Johannessen skuffet over brudd i kveld.

SKUFFET: Leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen er dypt skuffet over at 30 timers forhandling ikke gikk i boks. FOTO: Jonas Sverrisson Rasch
SKUFFET: Leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen er dypt skuffet over at 30 timers forhandling ikke gikk i boks. FOTO: Jonas Sverrisson RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Like før klokka 18 i dag kunne Dagbladet melde om at regjeringen og politiet ikke hadde kommet til enighet, til tross for 30 timer med forhandlinger. I følge Johannessen var det ikke noe mer å forhandle om.

Dårlig stemning
- Det var mye positivt i prosessen, men det var altfor mye regi av fullmakter inni bildet. Forhandlingstilbudet de kom med var uspiselig og var ren prostitusjon. Det sa vi blankt nei til, forteller han til Dagbladet.

- Det er en uløst konflikt, og jeg tror ikke stemningen hos politiet blir bedre av dette, mener han.

Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra bestemmelsene om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.

Hvilken kompensasjon politiet skal få for å bidra med mer politikraft, altså mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold til arbeidsmiljøloven, er stridens kjerne.

Skuffa
- Jeg er utrolig skuffa, og dette er veldig trist. Staten har sløst bort en god mulighet, for vi var veldig fleksible, hevder Johannessen, som ikke vil kommentere hva som skjer videre i detalj.

Forskriften ble vedtatt i statsråd på slottet i dag og blir iverksatt 1. juli.

- Om staten hadde godtatt politiets krav, hadde det vært det beste for folk. Det gav penger til politiet for å bekjempe kriminalitet, og det hadde vært et kjempeløft som hadde skapt trygghet hos folk, mener han.

Har dere ingenting mer å prate om?
- Hvis noen vil prate, så vet de hvor de finner meg, sier han.