Politiet mener statens forslag var uspiselig

Arne Johannessen skuffet over brudd i kveld.

SKUFFET: Leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen er dypt skuffet over at 30 timers forhandling ikke gikk i boks. FOTO: Jonas Sverrisson Rasch
SKUFFET: Leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen er dypt skuffet over at 30 timers forhandling ikke gikk i boks. FOTO: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Like før klokka 18 i dag kunne Dagbladet melde om at regjeringen og politiet ikke hadde kommet til enighet, til tross for 30 timer med forhandlinger. I følge Johannessen var det ikke noe mer å forhandle om.

Dårlig stemning- Det var mye positivt i prosessen, men det var altfor mye regi av fullmakter inni bildet. Forhandlingstilbudet de kom med var uspiselig og var ren prostitusjon. Det sa vi blankt nei til, forteller han til Dagbladet.

- Det er en uløst konflikt, og jeg tror ikke stemningen hos politiet blir bedre av dette, mener han.

Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra bestemmelsene om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.

Hvilken kompensasjon politiet skal få for å bidra med mer politikraft, altså mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold til arbeidsmiljøloven, er stridens kjerne.

Skuffa- Jeg er utrolig skuffa, og dette er veldig trist. Staten har sløst bort en god mulighet, for vi var veldig fleksible, hevder Johannessen, som ikke vil kommentere hva som skjer videre i detalj.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer