- VASKET DRAPSVÅPENET: Denne kniven mener politiet er drapsvåpenet. Kriminalteknikerne som var på stedet mener tiltalte har vasket den etter drapet, får Dagbladet opplyst. Likevel ble det funnet spor av avdødes blod og DNA fra tiltalte på kniven. Foto: Politiet/Dagbladet
- VASKET DRAPSVÅPENET: Denne kniven mener politiet er drapsvåpenet. Kriminalteknikerne som var på stedet mener tiltalte har vasket den etter drapet, får Dagbladet opplyst. Likevel ble det funnet spor av avdødes blod og DNA fra tiltalte på kniven. Foto: Politiet/DagbladetVis mer

Politiet mener tiltalte (25) vasket kniven etter drapet

Men de fant også DNA fra både offer og tiltalte på denne kjøkkenkniven, som de mener 25-åringen drepte Linn Sandtrøen med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TRONDHEIM (Dagbladet): Den 25 år gamle mannen, som står tiltalt for å ha drept Linn Sandtrøen (29) i det såkalte «Studentdrapet i Trondheim» natt til 6. januar i år, erkjente ikke straffskyld etter tiltalen om forsettlig drap under særdeles skjerpede omstendigheter da rettssaken mot ham begynte i går.

Hans forklaring er at han ikke husker om han drepte henne eller ikke. Han er også siktet for likskjending, noe han kategorisk nekter for.

- Vasket drapsvåpenet Påtalemyndigheten mener Fosen-mannen drepte studentnaboen sin med en kniv mot halsen i hennes egen leilighet på Kalvskinnet i Trondheim.

Etter det Dagbladet erfarer vil politiets teknikere, som gransket åstedet etter drapet, i dag opplyse retten om at kniven er forsøkt rengjort og lagt tilbake på hybelkjøkkenet slik den lå før drapet, og vil forsøke å sannsynliggjøre at det er tiltalte som har gjort dette.

Tiltalte selv sa i sin forklaring til retten i går at det svartnet for ham og at han ikke husker eller vet om han knivstakk henne i halsen.

Han husker at han tok kvelertak på henne og at han slo henne i hodet med en flaske.

- Jeg har en mistanke om at jeg er gjerningsmannen, sa han.

DNA Påtalemyndigheten mener å ha DNA-bevis som knytter tiltalte til kniven. Det kom fram i retten i går.

- Avdødes blod er funnet på tuppen av kniven og det er DNA fra tiltalte på knivskaftet, sier statsadvokat og aktor Per Morten Schjetne til Dagbladet.

HUSKER IKKE: Den 25 år gamle tiltalte mannen sier det svartnet for ham og husker ikke deler av drapet, men han tror han er gjerningsmannen. Foto: Ron Holan
HUSKER IKKE: Den 25 år gamle tiltalte mannen sier det svartnet for ham og husker ikke deler av drapet, men han tror han er gjerningsmannen. Foto: Ron Holan Vis mer

Han mener tiltalte er selektiv om hva han husker og ikke.

- Han sier han ikke husker noe rundt denne kniven og hva som skjedde etterpå. Samtidig husker han i detalj at han dusja senere på natta. Han husker altså detaljer rundt noe han har gjør hver dag, men ikke noe om en ting han har gjort én gang i livet, mener Schjetne.

Mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, mener hans klient klarte seg bra i sitt første møte med rettssystemet.

- Han har gjort et forsøk på å forklare seg så godt han kan ut i fra hva han husker, og har gitt en forklaring på hva han mener har skjedd, sier Wiig.

DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat
DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat Vis mer