PÅSATT: Oslopolitiet mener tre branner i natt ble påsatt. Foto: TIPSER.NO/DANIEL D. LAABAK
PÅSATT: Oslopolitiet mener tre branner i natt ble påsatt. Foto: TIPSER.NO/DANIEL D. LAABAKVis mer

Politiet mener tre branner ble påsatt i Oslo i natt

Totalt mellom ti og tolv biler brannskadet. Knytter dem ikke til brannene til Bjølsen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Naboer hørte smell og så en sølvgrå volvo kjøre fra Haugerudveien 38 samtidig som politiet i 2-tida fikk melding om brann i to biler i en garasje på adressen.

Politiet opplyser at et garasjeanlegget ble brannskadet og at fem biler ble totalskadet. Ytterligere fem skal ha moderate og lettere brannskader.

Ser sammenheng Klokka 2.40 fikk oslopolitiet melding om en brann i biler på utsiden av Etterstad Bilverksted i Ulvenveien 83. Bilverkstedet er utbrent og totalskadd, melder politiet. Flere biler er også brannskadd.

Klokka 3.41 fikk politiet nok en melding om brann i Oslo. Denne gangen dreide det seg om en pall som brant på utsiden av et kontorbygg i Kværnerveien 6. Det er ingen skader som følge av denne brannen.

- Vi ser de tre brannene i sammenheng, siden de har skjedd i tidsrommet 2.12 og 03.41, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Trolig påsatt - På de to første brannstedene er det gjort funn som er nært tilknyttet hverandre. De er høyst sannsynlig påsatt og i sammenheng. I tillegg har en pall i Kværnerveien begynt å brenne. Denne episoden trenger ikke ha noe med de to første å gjøre, men det er merkelig at det skjer så nært herandre. Men det er ikke de samme funnene der, og det er ikke noe skadeverk der, sier Sveinungsen videre.

- Det har gått med mellom ti og tolv biler der fem av dem er totalskadet, sier han.

- Bærer det preg av å være målrettet ildpåsettelse?

- Jeg har ikke noen formening om det, men det ble funnet brennbar væske på begge stedene, sier Sveinungsen til Dagbladet.

Ifølge NRK skal det være snakk om colaflasker med bensin.

Sveinungsen opplyser at politiet er oppmerksom på at det tidligere har vært flere branner på Haugerud den siste tida.

Ikke sammenheng med Bjølsen Han understreker at brannene natt til i dag ikke har sammeheng med de to brannene på Bjølsen i går formiddag og kveld.

- Brannen i Stavangergata er allerede frigitt, og det handler mest sannsynlig om grilling på taket og vi vil ikke prioritere den. Vi har fremdeles til gode å gjøre tekniske undersøkelser i Bergensgata 9, og vet ikke brannårsaken der, sier vaktlederen.

Sveinungsen forteller at han ikke kjenner til om man ser sammenheng med brannene natt til i dag og bilbrannen på Shell-stasjonen i Grenseveien 80 på Valle og barnehagen på Marienlyst i helga.

Politiet ønsker hjelp fra publikum som kan ha sett kjøretøy eller personer i tilknytning til brannstedene natt til i dag, og bes ta kontakt med Oslo politidistrikt, Kriminalvakten, telefon 22669966.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Hele nabolaget på Bjølsen merker røykutviklingen fra bygården i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL.
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Hele nabolaget på Bjølsen merker røykutviklingen fra bygården i Bergensgata 9. FOTO: LARS AKSDAL. Vis mer