Politiet mener vitne kan ha holdt tilbake informasjon

Politiet mener at ett av vitnene i Hinna-drapet kan ha holdt tilbake sentrale opplysninger og leter nå etter mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitnet skal ha oppholdt seg i eller ved åstedet på Hinna i Stavanger en gang mellom klokka 16 og 17 tirsdag da 24 år gamle Morten Johnsen ble drept med minst ett skudd mot hodet.

- Vi mener denne personen kan ha viktige opplysninger som han ikke er kommet fram i politiavhør, sier politiavdelingssjef Terje Helland i Rogaland politidistrikt.

Spaner

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med etterlysning etter mannen, men spanere har vært ute og spurt etter ham i miljøet. I likhet med avdøde og de to siktede skal han ha tilhørighet i narkotikamiljøet i Stavanger-området.

Politiet har nå om lag 20 personer som arbeider med å oppklare Hinna-drapet.

Både 46-åringen og 27-åringen, som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap på Morten Johnsen, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

I de to første ukene har de brev- og besøksforbud samt forbud mot å lese aviser eller følge med på radio og fjernsyn.

46-åringen har påkjært kjennelsen fra Stavanger forhørsrett, mens 27-åringen tok betenkningstid.

Grovkalibret våpen

Drapsvåpenet som er brukt var fredag ettermiddag fortsatt ikke funnet, men politiet antar at det dreier seg et grovkalibret våpen.

Politiet tror drapet dreier seg om et internt oppgjør i narkotikamiljøet i Stavanger-området. En sentral teori er at den avdøde kunstmaleren hadde narkotikagjeld.