Hagen-forsvinningen:

Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Politiet mener de har bedre kontroll på hvor mange som befant seg i huset dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant på Lørenskog i fjor høst.

HAGEN-FORSVINNINGEN: Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat / NTB scanpix
HAGEN-FORSVINNINGEN: Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

- Vi er nærmere å vite antallet nå enn vi har vært tidligere, men det gjenstår fortsatt arbeid for å bli enda sikrere i den vurderingen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Brøske sier at de har skaffet seg en bedre oversikt over åstedet nå enn tidligere i etterforskningen.

Det er nå 225 dager siden 68 år gamle Hagen ble antatt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober.

Politiinspektøren ønsker verken å gå ut med antall personer de antar befant seg i boligen, eller hva som gjør at de føler seg sikrere på antallet.

- Uten å gå i detaljer, så handler det om den jobben, vurderingene og tolkningene som er gjort av det som er sikret i etterforskningen.

Det er helt sentralt i etterforskningen å få svar på hvem som var i boligen den dagen hun forsvant, sier Brøske.

FJELLHAMAR: Politiet søkte med hund i Langvannet mandag 29. april i forbindelse med at Anne Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i oktober 2018. Reporter: Amanda Walnum. Video: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Det siste sikre livstegnet fra 68-åringen er en telefonsamtale som ble registrert klokken 9.14 om morgenen samme dagen hun forsvant.

Da ektemannen Tom Hagen – en av Norges rikeste personer – kom hjem fra jobb klokken 13.30, var hun allerede borte.

Politiet antar at kvinnen ble bortført den formiddagen.

Denne uken ble det kjent at politiet fant 68-åringens mobiltelefon kort tid etter at hun forsvant, men politiet har av hensyn til etterforskningen ikke gått ut med funnet før nå, ifølge VG.