- Politiet mer ydmyke

Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomite, oppfatter politiet som mer ydmyke, og at de endelig tar selvkritikk etter terroren rammet Norge.

- IKKE OVERRASKET:  - Jeg er ikke overrasket over at politiet nå konkluderer med at det er mange forbedringstiltak etter terroren 22. juli, sier Per Sandberg.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- IKKE OVERRASKET: - Jeg er ikke overrasket over at politiet nå konkluderer med at det er mange forbedringstiltak etter terroren 22. juli, sier Per Sandberg. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16. desember i fjor la fungerende politidirektør Vidar Refvik og utvalgsleder Olav Sønderland fram en delrapport om politiets innsats den 22. juli.

Justiskomiteens leder, Per Sandberg, og de fleste andre oppfattet da politiet som arrogante og uvillige til å ta kritikk for politiets innsats.

- Jeg føler nå at politiet er villig til å ta selvkritikk og utvalget vedgår nå alt ikke var perfekt den 22. juli fra politiets side, sier Per Sandberg.

Fremskrittspartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomite er ikke overrasket over at politiet nå konstaterer at det en rekke forbedringsmuligheter, og at politiet kan lære av de tragiske terroraksjonene på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo.

- Utvalgets som har gransket og evaluert politiets innsats kommer med 54 forslag til forbedringer. Det er viktig at dette følges opp, sier Per Sandberg.

Han peker også på politiet nå vedgår at de hele tiden visste at det var en gjerningsmann, selv om det lenge ble hevdet at det kunne være flere gjerningsmenn.

- Det er heller ikke overraskende at politiutvalget konstaterer at radiosambandet ikke fungerte tilfredsstillende, sier Sandberg.

- Politidirektør Øystein Mælands innledning og tilnærming til 22. juli var av en helt annen karakter, enn da politiet la fram sin delrapport i desember, sier Per Sandberg til Dagbladet..