Politiet merket asylsøkere med sprittusj

For å holde orden på de nyankomne asylsøkerne merket politiet dem med sprittusj på underarmen. Norsk Folkehjelp reagerer kraftig på praksisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De ansatte på Norsk Folkehjelps asylmottak på Lysaker utenfor Oslo trodde nærmest ikke sine egne øyne da asylsøkerne ankom med hvert sitt nummer på armen tirsdag.

Ifølge TV Norge skal politiet ha begrunnet det hele med et behov for «å skille bølingen» da nattevaktene på mottaket konfronterte dem med numrene.

Assosiasjoner til krigen

- Det går ut over menneskeverdet når man skriver med sprittusj på armen til flyktninger. Det gir assosiasjoner til måten jødene ble behandlet på under andre verdenskrig, sier leder Anne Cath da Silva i Norsk Folkehjelps flyktningseksjon til Nettavisen.

Politimester Otto Stærk i Østfold bekrefter at politiet har merket asylsøkere ved noen anledninger. Bagasjen har fått en nummerlapp og eieren av bagasjen har fått dette nummeret skrevet på armen.

Beklager ordbruk

- Dette er blitt gjort av praktiske grunner for å holde styr på hvem som eier hva. Vi har gjort det for å skille bagasjen og identifisere de enkelte inntil vi fikk gjort det på en skikkelig måte, sier Stærk, som beklager hvis noen har brukt ordet «bøling» om asylsøkerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer