Politiet mistenker at hotellbrann var påsatt

Politiet i Trondheim mistenker at brannen i Britannia Hotel natt til søndag var påsatt. Nærmere 500 mennesker ble evakuert som følge av brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En madrass i et maskinrom ved siden av heisen ble antent og forårsaket at mellom 400 og 500 mennesker ble evakuert. Ved hotellet var det registrert 233 gjester. I tillegg ble flere hundre mennesker evakuert fra to nærliggende utesteder.

- Det fins så langt ingen naturlig årsak til at madrassen skulle ta fyr. Vi utelukker ikke at brannen kan være påsatt, sier vaktsjef Reidar Bratlien i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Brannvesenet fikk raskt brannen under kontroll. Det skal ikke være store materielle skader i hotellet, men politiet melder om noe røykskader i korridoren i 7. etasje der brannen brøt ut.

Politiet fikk melding om brannen like før klokka ett natt til søndag. På grunnlag av de funnene som er gjort, ble det bestemt at det skulle gås brannvakt på hotellet ut natten.

Da det ble klart at brannen kan være påsatt, fikk alle hotellets gjester tilbud om alternativ overnatting ved andre hoteller i Trondheim.

Da NTB kontaktet Britannia Hotel ved tretida natt til søndag, hadde ikke hotellets resepsjonist noen kommentar til hvorvidt gjestene hadde takket ja til å flytte tilbake til rommene sine.

(NTB)